Advokati nemaju želju da izbjegnu porez: Danas potpisivanje protokola, od ponedjeljka rad
Ilustracija

Advokati nemaju želju da izbjegnu porez: Danas potpisivanje protokola, od ponedjeljka rad

Predsjednik Advokatske komore Crne Gore Zdravko Begović kazao je da niti jedan advokat u zemlji nema namjeru da izbjegne plaćanje poreza. Uoči najavljenog prekida štrajka advokata, on je rekao da se nada da će se pronaći rješenje koje će odgovarati i advokatima i građanima.

U Jutarnjem programu TVCG najavio je da bi tokom dana trebalo da potpišu protokol sa ministarstvima pravde i finansije, kako bi već od ponedjeljka advokati mogli da se vrate redovnim aktivnostima.

"Tim protokolom je definisano da se izvrši analiza svih elemenata Zakona o fiskalizaciji, kako bi se uvažile specifičnosti advokatske profesije. Što smo tražili tim protokolom smo i dobili", kazao je Begović,prenosi RTCG.

On tvrdi da nijedan od crnogorskih advokata nema ni želju, ni namjeru da izbjegne plaćanje poreza ili evidentiranje prometa u advokatskim kancelarijama.

"Mi smo se ovim putem trudili da se evidencija prometa vrši na način koji odgovara advokatskoj profesiji i njenim specifičnostima. Nadam se da ćemo naći rješenje koje će odgovarati ne samo advokatima, već i građanima Crne Gore, da na kvalitetan način nađu put do pravde", rekao je Begović.

Govoreći o poreskom dugu advokata, Begović je rekao da ne postoji profesija ili djelatnost koja nema problema sa porezom i poreskim dugom.

"Svako je u obavezi da plati porez. Smatram da je država tu, sa svojim mehanizmima, u stanju da oni koji nijesu u mogućnosti da iz neopravdanih razloga plate porez, sankcioniše", navodi Begović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.