Uznemirujući snimak

Tokom racije policajac gazio po glavi i udarao Roganovića(VIDEO)

Ivan Roganović vlasnik lokala "La Martina" na Cetinju podnio je krivičnu prijavu protiv policajca koji ga je udarao i gazio tokom racije u pomenutom lokalu.

Roganović je kazao za Radio Cetinje da je prilikom naredbe pripadnika specijalne policije uradio kako mu je rečeno, spustio se na koljena, a kada mu je rečeno da legne uradio je i to.

Prema iskazu datom policiji Roganoviću su upućene uvrede, nakon čega su uslijedili udarci nogom.

Roganović je podnio krivičnu prijavu.

 U zvaničnom saopštenju Uprave policije objasnjavaju da će bez obzira na to što utvrdi postupak nastaviti da preduzimaju mjere i radnje usmjerene na organizovane kriminalne grupe, operativno interesantna lica i sa njima druga povezana lica, a sve u cilju suprotstavljanja aktuelnim bezbjednosnim izazovima manifestovanim kroz izvršenje krivičnih djela teškog i organizovanog kriminala i održavanju stabilne bezbjednosne situacije.

"Apsolutno poštujući osnovna ljudska prava, pokrenute su interne procedure koje se odnose na utvrđivanje svih okolnosti i činjenica vezanih za predmetni slučaj. Bez daljeg odlaganja o raspoloživim saznanjima obaviješteno je Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije Ministarstva unutrašnjih poslova, kao organizaciona jedinica koja je nadležna za kontrolu zakonitosti vršenja policijskih poslova, naročito u pogledu poštovanja i zaštite ljudskih prava prilikom izvršavanja policijskih zadataka i primjeni policijskih ovlašćenja", piše u saopštenju Uprave policije.

Uprava policije će, ukoliko se na osnovu preduzetih mjera i radnji utvrdi da je došlo do prekoračenja ovlašćenja, protiv službenika koji su učestovali u predmetnoj aktivnosti, biti inicirano pokretanje odgovarajućih postupaka sa ciljem utvrđivanja njihove odgovornosti stoji na kraju saopštenja Uprave policije.

Čitav slučaj odigrao se sinoć oko 22 sata u bašti pomenutog kafića na početku Bulevara crnogorskih junaka na Cetinju,prenosi Cetinjski list.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.