Leverkuzen: U eksploziji 5 osoba nastradalo 31 povrijeđena
Foto:Reuters

Leverkuzen: U eksploziji 5 osoba nastradalo 31 povrijeđena

Tijela još tri osobe izvučena su iz hemijskog kompleksa u njemačkom gradu Leverkuzenu čime je broj nastradalih u eksploziji porastao na pet.

Dvije osobe se i dalje vode kao nestale nakon eksplozije koja se dogodila u utorak u blizini spalionice otpada i izazvala požar koji su vatrogasci gasili skoro četiri sata.

Uzrok incidenta, u kom je 31 osoba povrijeđena, još nije poznat, a policija je pokrenula istragu.

Kompanija Kurenta koja upravlja hemijskim parkom je saopštila da je eksplozija povezana sa skladištem u kom se nalaze rastvarači.

Sa dimom, nakon eksplozije, u vazduh su ispuštene hemikalije – dioksini, polihlorovani bifenili i furan, saopštilo je državno tijelo za očuvanje životne sredine, ali nisu mogli da ocijene u kom nivou ih ima u vazduhu.

Kompanija Kurenta je rekla da mjerenja zagađenosti vazduha nisu pokazala da je količina toksičnih materija u vazduhu povećana.

Gradske vlasti pozvale su građane da narednih dana ne puštaju djecu da se igraju napolju, da ne jedu povrće iz svojih bašta i da se ne kupaju u bazenima na otvorenom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.