Požar na brdu Gorica će gasiti i avion, sumnja se da je podmetnut(FOTO)
Foto: Služba zaštite i spašavanja Podgorica

Požar na brdu Gorica će gasiti i avion, sumnja se da je podmetnut(FOTO)

Službi zaštite i spašavanja prijavljen je danas u prijepodnevnim satima, požar u blizini brda Gorice. Pripadnici Službe su nakon izlaska na teren utvrdili da se radi o požaru širokih razmjera, te koordinisanom akcijom u više ekipa i pored vjetra koji je otežavao gašenje, uspjeli da u 12.17h stave požar pod kontrolu.

Nažalost, zbog jakog vjetra, požar je proširen na druge lokacije i aktivno se radi na stavljanju vatre pod kontrolu, saopšteno je iz podgoričke Službe zaštite i spašavanja.

20210729161718

Zbog sumnje da su požari podmetnuti, imajući u vidu da je za kratko vrijeme vatra zahvatila više različitih lokacija, Služba zaštite i spšavanja Glavnog grada podnijeće krivičnu prijavu protiv odgovornih NN lica. 

IMG93eb9f0b8195741b2fa1f633d6b4f3a0V

Komandir Službe zaštite i spašavanja Goran Janković je kazao da se kompletan sastav Službe, sa 22 vatrogasno-spasilačka vozila, danas nalazi na terenu.

“Pored nas angažovane su i kolege iz Danilovgrada, Bara, Cetinja, i upravo dolaze kolege iz Kolašina. Imali smo veliku pomoć naših kolega i veoma smo zahvalni na tome. Angažovan je i jedan avion koji je u posjedu Direktorata za zaštitu i spašavanje, čiji prelet očekujemo brzo, uz dva helikoptera Vojske Crne Gore, sa korpama za gašenje požara. Jedan požar je jutros stavljen pod kontrolu vrlo brzo, međutim, nakon par sati, požar je raširen na više lokacija.”, rekao je Janković.

IMGc83d1041ba4d47169ef7dcfd1594d9b0V

Gradonačelnik dr Ivan Vuković kazao je da se već nekoliko sati radi na stavljanju vatre pod kontrolu, kako se ne bi ugrozili okolni objekti. 

“Praktično cijeli dan kolege iz Službe zaštite i spašavanja, podržane od strane kolega iz drugih gradova Crne Gore, vode rat sa vatrenom stihijom, koja je zahvatila jedan značajan dio brda Gorice.” 

IMGfe2b09f507046110bf8a98c95b03dd44V

Vuković je iskazao divljenje zbog rada vatrogasaca i naglasio da nema dilemu da će kolege odgovoriti i ovom zadatku. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.