Vesna Bratić hospitalizovana u Bugarskoj
Vesna Bratić

Vesna Bratić hospitalizovana u Bugarskoj

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić zbog pogoršanog zdravstvenog stanja neće prisustovati sjednici Skupštine gdje je trebalo da odgovara na poslanička pitanja, kazao je predsjednik Parlamenta Aleksa Bečić.

On je rekao da je Bratić u dopisu Skupštini navela da je hospitalizovana u Bugarskoj gdje je otputovala u zvaničnu posjetu.

Bečić je saopštio da je Bratić u Bugarskoj otišla u ponedjeljak, a da je zbog pogoršanja zdravstvenog stanja od utorka hospitalizovana zbog čega se još nalazi u toj državi.

Bratić je danas trebalo da odgovara na poslanička pitanja.

Bečić je saopštio da je resorno Ministarstvo dostavilo odgovore na pitanja poslanika.

Takođe, Bratić je trebala sjutra da se pojavi na zakazanom kontrolnom saslušanju pred nadležnim Odborom koje je zatražio poslanik Socijaldemokrata Damir Šehović, uz obrazloženje da je razlog pogoršanje zdravstvenog stanja ministarke.

Državna sekretarka u resoru Bratić Milica Kadović, u dopisu Šehoviću, takođe je navela da je ministarka od 26. jula u posjeti Bugarskoj.

"Predviđeno trajanje posjete bilo je do 28. jula. Međutim, usljed pogoršanja zdravstvenog stanja ministarke delegacija će biti prinuđena da odloži povratak u Crnu Goru", navela je Kadović .

Predloženo je da se saslušanje održi u nekom narednom terminu.

Podsjetimo, obrazlažući inicijativu za saslušanje ministarke, Šehović je kazao da školski odbori nijesu konstituisani skladno zakonu i da je to jedan od razloga za saslušanje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.