Kreće ekonomska saradnja sa Južnom Korejom, doniraju brod za istraživanje mora
Sa sastanka

Abazović sa ambasadorom Južne Koreje:

Kreće ekonomska saradnja sa Južnom Korejom, doniraju brod za istraživanje mora

Potpredsjednik Vlade Abazović istakao je da Crna Gora Južnu Koreju smatra važnim i respektabilnim, prijateljski nastrojenim partnerom sa kojim želi unaprijediti odnose na više nivoa, naročito na polju privrede, zelene ekonomije, energetike, digitalne tehnologije, obrazovanja, razvoja preduzetništva, inovacija i razmjene znanja.

U tom smislu, Abazović je naveo da su najbolji pokazatelj odličnih odnosa dvije zemlje dvije vrijedne donacije koje je Južna Koreja uputila Crnoj Gori tokom krize COVID-19, u vidu 1000 PCR testova i 277.000 zaštitnih maski, koje su bile u vrijednosti od 200.000 dolara.

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić naglasio je da između Crne Gore i Republike Koreje postoji ogroman prostor za unapređenje saradnje, naročito u oblasti privrede, kroz snažnije povezivanje crnogorskih i korejskih kompanija preko kancelarije Korejanske agencije za promociju trgovine i investicija (KOTRA), navodi se na sajtu Vlade.

Zahvaljujući se na gostoprimstvu, ambasador Republike Koreje Hjong-ćan Če naglasio je da je Južna Koreja uvijek spremna da pomogne prijateljskim zemljama i da će u tom smislu nastaviti, najavljujući realizaciju donacije broda u vrijednosti od 200.000 dolara za istraživanje mora.

Ambasador Hjong-ćan je naglasio da između dvije zemlje postoji dobra ekonomska saradnja, koja se najbolje ogleda u tome da se između dvije države zapaža rast trgovinske razmjene.

Govoreći o jačanju saradnje u oblasti kulture i povezivanja građana dvije države, ambasador Hjong-ćan je najavio organizovanje kulturno-umjetničkog događaja u Podgorici koji će približiti tradiciju Južne Koreje Crnoj Gori i njenim građanima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.