Uslov za korišćenje socijalnih bonova ispunilo 10 marketa
Ilustracija

Spisak dodatnih popusta biće objavljen nakon potpisivanja ugovora

Uslov za korišćenje socijalnih bonova ispunilo 10 marketa

Uslove definisane javnim pozivom za obezbjeđivanje vaučera za kupovinu, odnosno socijalnih bonova, ispunilo je deset preduzeća, odnosno preduzetnika, saopšteno je iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja.

Na listi onih koji ispunjavaju uslove su preduzeće "Tijanić" iz Berana, Franca, Hard diskont Laković, Mercator, Stilšop iz Andrijevice, Aroma domaća trgovina, Voli, Elkos iz Rožaja, kao i mesare Bijelić Inmes - Mark i "Goranović".

Iz Ministarstva su najavili da se potpisivanje ugovora sa tim preduzećima, odnosno preduzetnicima očekuje naredne sedmice.

Oni su objasnili da će građani u stanju socijalne potrebe pomoću bonova u vrijednosti od 30, 50 i 100 eura moći da kupuju robu u toj vrijednosti u marketima koje izaberu, prenosi Mina.

"U okviru projekta smo naišli i na razumijevanje marketa koji su se prijavili i već u pismima namjere poslali predloge kako da dodatno, u vidu određenih popusta, pomognu i podrže građane koji su direktno pogođeni aktuelnom situacijom i rastom cijena osnovnih životnih namirnica“, kazali su iz Ministarstva.

Oni su dodali da će spisak dodatnih popusta biti objavljen nakon potpisivanja ugovora u toku naredne sedmice.

"To je samo još jedna od mjera koja predstavlja reakciju Vlade na nagli rast cijena osnovnih životnih namirnica. Osim uvođenja socijalnih bonova, Vlada je donijela odluke o raspodijeli ulja, ali i ograničavanju cijene hljeba. Ograničavanjem cijene samo pšeničnog bijelog hljeba, kao osnovne vrste hljeba, štiti se standard građana, naročito najugroženijih socijalnih slojeva, pri čemu se ne djeluje represivno na cijenu ostalih vrsta pekarskih proizvoda“, saopštili su iz Ministarstva.

Oni su naveli da je tom odlukom utvrđena maksimalna cijena pšeničnog bijelog hljeba, zbog sprečavanja nastanka težih ekonomskih i društvenih posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa.

Pšeničnim bijelim hljebom tip 500 smatra se, kako su objasnili iz Ministarstva, hljeb koji sadrži pšenično brašno tip - 500, vodu, kuhinjsku so, kvasac, emulgatore i aditive.

Iz tog Vladinog resora su poručili i da je sve to dokaz da se u vremenu krize ponašaju odgovorno, ne smanjujući plate i penzije i pomažući socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.