Bez glasanja o razrješenju Kovačevića: DPS pokušava da nas vrati u prošlost, prezreli smo priču koju spinuju
Foto: Onogošt

Bez glasanja o razrješenju Kovačevića: DPS pokušava da nas vrati u prošlost, prezreli smo priču koju spinuju

Odbornici u lokalnom parlamentu danas nijesu glasali o razrješenju predsjednika Opštine Marka Kovačevića.

Na prijedlog odbornika Janka Milatović (Za budućnost Nikšića) taj prijedlog uklonjen je sa dnevnog reda.

Od prisutnih 38 odbornika, 22 su bila za da se o tom prijedlogu ne glasa, dok je 16 bilo protiv.

Milatović je prije početka glasanja u svom izlaganju kazao da je Kovačević u vrijeme srebrničkog zločina imao četiri godina i zapitao se kako on može biti kriv za nešto.

On se osvrnuo i da Kovačević ne može da kontroliše nekoga ko je oskrnavio spomenik Ljuba Čupića.

"Mi dok smo bili opozicija ovo nijesmo radili nijednom predsjednku opštine iz redova DPS-a, a mogli smo“, kazao je Milatović.

On je kazao i da mladom čovjeku, kakav je Marko Kovačević, treba dati da se dokaže i pokaže.

Kovačević je kazao da je lokalna parlamentarna većina u Nikšiću postupila odgovorno, jer Demokratska partija socijalista (DPS) na lokalnom i državnom nivou želi da nas vraća u prošlost. On je kazao da će biti usmjereni na budućnost.

"Prezreli smo ovu temu koju DPS pokušava da nametne u Nikšiću. Eto njima neka se time bave... Ovo nijesu teme lokalnog tipa“, kazao je Kovačević nakon što je prijedlog maknut sa dnevnog reda.

Inicijativa za razrješenje Kovačevića pokrenuta je na prijedlog odbornika DPS-a, Borisa Muratovića "zbog nероštovanje Ustava Crne Gore i tek usvojene Rezolucije o genocidu u Srebrenici, kojom je Skupština Crne Gore pozvala sve nadležne institucije na primjenu pozitivnih propisa kada su u pitanju radnje i djela javnog negiranja postojanja ili umanjenja genocida u Srebrenici“.

Muratović je kazao da ga nije iznenadila današnja inicijativa. On je istakao da je prejudicirao današnji ishod.

"Danas smo vidjeli demokratski kapacitet vladajuće većine u lokalnom parlamentu, mene ovo nije iznenadilo“, kazao je Muratović.

Dodao je i da postaoji kriza na lokalnom i parlamentarnom nivou i da to te mjere raste nepovjerenje unutar konstituenata vladajuće strukture „da ne smiju dopustiti da se održi glasanje iako imaju stabilnu većinu u lokalnom parlamentu“.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.