Rusija planira da blokira naloge organizacija Navaljnog na društvenim mrežama
Aleksej Navaljni

Rusija planira da blokira naloge organizacija Navaljnog na društvenim mrežama

Ruski nadzorni organ Roskomnadzor saopštio je da planira da blokira naloge na društvenim mrežama povezane sa ruskim opozicionarom Aleksejom Navaljnim, čiji su sajtovi nedavno blokirani.

Taj organ je naveo da su to nalozi "ekstremističkih organizacija“ Navaljnog.

Dodaje se da se preko tih naloga poziva na "ekstremističke aktivnosti i masovne nemire“ i na finansijsku podršku organizacijama ruskog opozicionara.

Roskomnadzor u ponedeljak je blokirao 49 sajtova povezanih sa Navaljnim, koji se nalazi u zatvoru.

Navaljni (45) se prošle godine liječio od trovanja nervnim agensom novičokom u Njemačkoj i uhapšen je u januaru po povratku u Rusiju.

Trenutno izdržava zatvorsku kaznu od dvije i po godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.