Preminuo Dastin Hil, basista
Dastin Hil

U 72. godini

Preminuo Dastin Hil, basista "ZZ Top-a"

Dasti Hil, basista poznate teksaške hard rok grupe "ZZ Top", preminuo je u 72. godini, prenio je večeras američki sajt TMZ pozivajući se na članove čuvenog benda.

"Tužni smo zbog vijesti da je naš saborac Dasti Hil preminuo u snu u svom domu u Hjustonu", naveli su Bili Gibons i Frenk Berd.

Gibons i Berd su dodali - "Mnogo ćeš nam nedostajati, amigo".

Za sada se ne zna da li je Hilova smrt povezana sa zdravstvenim problemima koje je imao. TMZ je prenio da je basista nedavno povrijedio kuk.

Vijest o Hilovoj smrti prenio je i lokalni američki sajt "Klik tu Hjuston" (Click 2 Houston).

Hil, čije je pravo ime Džozef Majkl Hil rođen 1949. bio je poznat po kaubojskom šeširu, naočarima za sunce i dugoj bradi koje nosi i gitarista Gibons.

"ZZ Top" su prvi album snimili 1971. godine, a ogroman uspjeh postigli su sa albumima "Tres Hombres" (1973), "Fandango" (1975), "Eliminator" (1983) i "Aftterburner" (1985).

Hard rok trio iz Teksasa proslavio se sa hitovima "La Grange" (1973), "Tush", "Blue Jeans Blues" (1975), "Cheap Sunglasses" (1979), "Gimme All Your Lovin'", "Sharp Dressed Man", "Legs" (1983), "Sleeping Bag", "Rough Boy" (1985) i "Doubleback" (1990).

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.