Domaćini po broju nagrada četvrti, Amerikanci se najviše puta popeli na postolje
Foto: AFP

Od Balkanskih timova skok na listi napravila Slovenija

Domaćini po broju nagrada četvrti, Amerikanci se najviše puta popeli na postolje

U ukupnom broju medalja na Olimpijadi u Tokiju, nakon današnjeg takmičenja, na prvom mjestu je i dalje Japan.

Domaćini igara su po broju nagrada četvrti, ali imaju najviše zlata i to ih je dovelo na sam vrh tabele. Za sada im je učinak 22 medalje od toga 13 zlata, četiri srebra i pet bronzi.

Druga je Kina sa 27 medalja, ali jednim zlatom manje (12 – 6 – 9).

Amerikanci su se najviše puta popeli na postolje, čak 31 put, piše Avaz.

Članovi delegacije SAD-a sakupili su 11 zlata, isto toliko srebra i devet bronzi. Rusija je četvrta sa učinkom 7 – 10 -6, dok je na petoj poziciji Australija sa 16 medalja (6 – 1 – 9).

Od timova s Balkana treba istaći da je skok na listi napravila Slovenija. Zlato u biciklizmu dovelo ih je na 13. poziciju sa dva zlata, te po jednim srebrom i bronzom.

 

tabelaaaa

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.