SZO: Za 21% porastao broj umrlih od kovida-19 u posljednjih nedjelju dana
Ilustracija

U svijetu

SZO: Za 21% porastao broj umrlih od kovida-19 u posljednjih nedjelju dana

Svjetska zdravstvena organizacija je saopštila da je broj umrlih od kovida-19 u posljednjih nedjelju dana u svijetu za 21 odsto.

U prethodnih nedjelju dana je od kovida-19 umrlo 69.000 ljudi, a većina je zabilježena SAD i na jugu Azije,prenosi Beta.

Iz SZO navode da je porastao i broj zaraženih korona virusom u svijetu, za osam odsto.

„Ako se ovi trendovi nastave, ukupan broj slučajeva na globalnom nivou mogao premašiti 200 miliona u naredne dvije nedjelje“, navode iz SZO.

Najveći broj slučajeva zabilježen je u SAD, Brazilu, Indoneziji, Velikoj Britaniji i Indiji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.