Demos: Odbrana statusa kvo vodi vjerovatnom neuspjehu i mogućoj restauraciji snaga korumpiranog režima
Demos

Demos: Odbrana statusa kvo vodi vjerovatnom neuspjehu i mogućoj restauraciji snaga korumpiranog režima

Glavni odbor Demosa je na sinoćnoj sjednici u dijelu osvrta na aktuelnu političku situaciju, zaključio da je krajnji trenutak da parlamentarna većina nađe rješenja za bolje funkcionisanje sistema vlasti.

"U prvom redu za bolje funkcionisanje vlade koja, naročito u nekim njenim segmentima i kadrovskim rješenjima, nije ispunila očekivanja demokratske javnosti. Zato podsjećamo na veliku odgovornost, na ispit istorijske zrelosti  koju sve komponente vlasti imaju pred građanima koji su joj ukazali  povjerenje 30. avgusta 2020. godine. Odbrana  statusa kvo vodi vjerovatnom neuspijehu i mogućoj restauraciji snaga korumpiranog režima, sa svim negativnim posledicama za crnogorsko društvo", saopšteno je na sjednici Glavnog odbora Demosa.

Glavni odbor Demosa upozorio je da treba urgentno zaustaviti i preokrenuti negativan tok funkcionisanja vlasti. 

Na sjednici Glavnog odbora je ukazano i na posljedice nepoznate prakse u demokratskim sistemima da umjesto preciznog saopštavanja svojih i vladinih rezultata premijer "javno i grubo napada parlamentarnu većinu koja ga izabrala, istina u posebnim okolnostima". 

"Zato Glavni odbor apeluje za  normalizovanje i poboljšanje rada vladajuće koalicije,  prije svega izgrađivanjem povjerenja među komponentama ukupne koalicije. Samo hitnim i osmišljenim građenjem vrijednosno funkcionalnog sistema je moguće zaustaviti sve riskantniji smjer društvenih procesa.  

Demos, kao ozbiljna, nepopulistička zato i nebučna stranka će ostati otvorena za postizanje racionalnih rješenja u opštem interesu koji bi se zasnivali na javno odgovornom radu i kolegijalnim odnosima među svim strankama parlamentarne većine.

Članovi Glavnog odbora, posebno predstavnici gradova u kojima su skoro održani lokalni izbori, dali su podršku racionalnom predlogu u opštem interesu da se predstojeći  izbori na lokalnom nivou održe  u istom danu", saopšteno je iz Demosa.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.