Za majbah ima interesovanja, ali Spajić ga ne da ispod cijene
Majbah za prodaju

Za majbah ima interesovanja, ali Spajić ga ne da ispod cijene

Automobil marke „mercedes majbah“, koji je nekad koristio bivši premijer Duško Marković, nije prodat 23. jula za kada je bila najavljena aukcija, jer komisija koja je trebalo da završi kompletnu proceduru nije finiširala dio posla, piše Dan.

Početna cijena za javno nadmetanje iznosila je 456.933,18 eura, na osnovu izvještaja o procjeni tržišne vrijednosti putničkog vozila marke „mercedes benz“, model „majbah S 650“, registarskih oznaka PG-HM 542, od 29. marta ove godine, koji je sačinila ovlašćena agencija za procjenu tržišne vrijednosti imovine.

Drugi „majbah“, koji koristi predsjednik države, još nije procijenjen jer, kako je ranije saopšteno, on nije vraćen vlasniku ANB-u.

U Ministarstvu finansija i socijalnog staranja Dan je nezvanično saznao da interesovanja za kupovinu ima, ali da svi traže nižu cijenu, što je za taj resor neprihvatljivo, jer je novac od prodaje planiran za socijalna davanja.

“Najvažnije je ostvariti maksimalnu moguću cijenu za „majbah“ u odnosu na to kada će se završiti cjelokupna procedura, potrebno je imati duži poziv za prijavljivanje potencijalnih kupaca. S obzirom na to da je ključni cilj ministarstva da se dostigne maksimalna cijena jer će taj novac biti usmjeren na socijalno ugrožene, odnosno da je bio jasan stav da je najvažnije da se procedura završi uspješno za državni budžet, ne iznenađuje to što sada nije bilo formalno dostavljenih prijava, iako je bilo interesovanja tokom ovog procesa. Zato je namjera da se najvjerovatnije tenderom na međunarodnom nivou obezbijedi duži rok za prijavljivanje potencijalnih kupaca”, kazali su u ministarstvu.

U ministarstvu ukazuju da je to posebno važno sa aspekta za privlačenje većeg broja potencijalnih kupaca i uspješnog završetka cjelokupne procedure, uz internacionalnu promociju.

Uz to, ima se u vidu i da je period ljetnjih odmora i otežanijih uslova funkcionisanja tokom pandemije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.