Preživjeli putnici iz autobusa koji se prevrnuo kod Slavonskog Broda se avionom vraćaju za Prištinu

Preživjeli putnici iz autobusa koji se prevrnuo kod Slavonskog Broda se avionom vraćaju za Prištinu

Grupa od 22 putnika iz saobraćajne nesreće kod Slavonskog Broda danas posle podne otputovala je prema Osijeku, odakle će večeras avionom odletjeti za Prištinu.

Prije odlaska, u ime putnika 19-godišnji mladić Drilon Muji zahvalio je svima u Hrvatskoj koji su poslije nesreće priskočili u pomoć i bili vrlo predusretljivi za sve putnike autobusa koji se u nedjelju prevrnuo, prenijela je Hina.

Istražni sudija Županijskog suda u Slavonskom Brodu odredio je danas istražni pritvor u trajanju od mjesec dana za 52-godišnjeg vozača autobusa prevoznika ''Deva turs'' iz Prištine.

Tokom ispitivanja vozač se branio ćutanjem, prenose hrvatski mediji.

Iz Državnog tužilaštva su rekli da je vozač u trenutku nesreće bio umoran i nesposoban za bezbjednu vožnju.

Vozač je nakon ispitivanja vraćen pritvorskom nadzorniku, a prema podnijetoj krivičnoj prijavi, prijeti mu kazna zatvora od šest mjeseci do 15 godina.

Policija je uviđajem utvrdila da je do saobraćajne nesreće došlo kada se vozač vozilom prešao na travnatu površinu, umjesto da se kreće sredinom obilježene trake, nakon čega je došlo do prevrtanja na bočnu stranu.

U teškoj nesreći koja se dogodila rano u nedjelju na auto-putu kada je autobus koji se kretao iz Frankfurta ka Prištini sletio sa kolovoza i prevrnuo se, poginulo je 10 ljudi, od kojih devet putnika i jedan vozač.

U nesreći je povrijeđeno više od 40 putnika autobusa u kojem se u tom trenutku nalazilo 67 osoba.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.