Nikšić prepoznat po dobročinstvu,  Nikšićani uvijek spremni da pomognu kad je potrebno
Foto: Ministarstvo vanjskih poslova Crna Gora

Radulović posjetio NVO „Izvor života“

Nikšić prepoznat po dobročinstvu, Nikšićani uvijek spremni da pomognu kad je potrebno

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović posjetio je danas NVO „Izvor života“ i Narodnu kuhinju u Nikšiću, na poziv direktorice te organizacije Konstantine Vojinović. Tom prilikom, ministar Radulović je kazao da je grad pod Trebjesom prepoznat po dobročinstvu i da je pohvalna spremnost Nikšićana da pomognu i brzo odreaguju kada je pomoć nekome potrebna.

Upoznat sam sa vašim radom i želio bih da vam čestitam na svim aktivnostima koje ste preduzimali tokom pandemije. Mislim da altruizam i filantropija koju vi pokazujete mogu da budu uzor svima nama, ne samo ministrima u Vladi, već svim građanima Crne Gore. Svi smo ovdje na istom zadatku – da budemo u službi građana i onih kojima je to najpotrebnije - kazao je šef crnogorske diplomatije.

Radulović je izrazio spremnost Vlade i Ministarstva vanjskih poslova da pomognu Narodnoj kuhinji, kao i njenom osnivaču, nevladinoj organizaciji „Izvor života“ u humanitarnim aktivnostima u narednom periodu.

Vojinović je kazala da je cilj njihovog poziva, prvenstveno namjera da zajednički pošalju poruku da smo svi jedinstveni kada je nekome potrebna pomoć i da se u takvim situacijama sve razlike prevazilaze, po čemu je, kako je rekla, Nikšić karakterističan.

Dodala je da trenutno imaju 290 korisnika Narodne kuhinje, te da su u prethodne dvije godine spremili 200.000 obroka i podijelili 4.000 prehrambenih paketa. Zahvaljujući donatorima obezbijedili su, kako je istakla, funkcionisanje kuhinje do kraja godine.

U srdačnom razgovoru, bilo je riječi o brojnim dobročinstvima ove organizacije i njenim volonterima, sa Konstantinom Vojinović na čelu, koji svakodnevno pomažu Nikšićanima i drugim građanima Crne Gore.

Ministar je još jednom pohvalio njihovu misiju u kojoj jednima spašavaju živote, drugima olakšavaju svakodnevnicu, ali i inspirišu mnoge na humana i dobra djela.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.