Postojeći broj asistenata u nastavi nije adekvatan za efikasan rad
Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport

Postojeći broj asistenata u nastavi nije adekvatan za efikasan rad

Udruženje asistenata u nastavi predstavilo je članovima Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport inicijativu za izmjenu Zakona o vaspitanju i obrazovanju djece sa posebnim obrazovnim potrebama, kako bi bili izjednačeni sa ostalim kolegama u prosvjeti u smislu radnih i drugih prava, saopšteno je iz DF-a.

Danas su poslanici Demokratskog fronta, dr Dejan Đurović, Dragan Bojović i Nataša Jevrić, koji su članovi Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport, primili predstavnike Udruženja asistenata u nastavi, Tanju Vukašinović, Mirjanu Stanišić, Milicu Filipović, Dušku Krivokapić, Dušana Kalezića i Milenu Raičević. 

Asistenti su kako se navodi u saopštenju, predstavili svoju inicijativu za izmjenu Zakona o vaspitanju i obrazovanju djece sa posebnim obrazovnim potrebama.

Oni su iznijeli činjenicu da broj djece sa posebnim potrebama raste, tako da postojeći broj asistenata u nastavi nije adekvatan za efikasan rad sa njima, kao i da rade pod veoma teškim uslovima.

"Poslanici DF-a su primijetili da članovi ovog Udruženja svoj posao asistenta obavljaju sa voljom i ljubavlju i saglasni su da početkom septembra iniciraju sjednicu Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport na kojoj bi se razgovaralo o rješavanju ovog problema o kojem bi se upoznala i šira javnost", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.