Kreće ispočetka istraga ubistva Duška Jovanovića, učestvuju i strani inspektori
Duško Jovanović

Kreće ispočetka istraga ubistva Duška Jovanovića, učestvuju i strani inspektori

Biro za operativnu koordinaciju (BOK), kojim predsjedava potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, formirao je poseban tim koji će raditi na rasvjetljavanju ubistva urednika Dana Duška Jovanovića, saznaju “Vijesti”.

U tom timu predstavnici su više nadležnih institucija, koji će zajedno pokušati da otkriju krivce za najteži slučaj napada na novinare iz 2004. godine

Na čelu tima će biti upravo Abazović, a formiranje tog tijela, čiji je jedini zadatak da rasvijetle ko je 27. maja 2004. godine pucao u Jovanovića i ko je naredio ubistvo, dogovoreno je prošle sedmice na sjednici BOK-a, i već su imali određene aktivnosti.

Sagovornik “Vijesti” rekao je da su stupili u kontakt sa međunarodnim partnerima, čije će službe i istražitelji sa velikim iskustvom pomoći u rješavanju ubistva.

U istrazi ubistva glavnog urednika “Dana” u posljednjih par mjeseci saslušano je više osoba, rečeno je “Vijestima” uoči godišnjice tog zločina.

Oni su izjave dali u novoj istrazi:

”Više državno tužilaštvo u Podgorici je, u predmetu formiranom povodom ubistva D. J., a u cilju potpunog rasvjetljavanja istog, u toku aprila i maja mjeseca 2021. godine, obavilo saslušanje određenih lica, te preduzima druge mjere i radnje za koje se ukaže potreba”, odgovorila je tada “Vijestima” rukovoditeljka tog tužilaštva, tužiteljka Lepa Medenica.

Iz podgoričkog tužilaštva nijesu precizirali da li je u susjednoj Srbiji saslušana osoba koja je ponudila svoja saznanja o tom zločinu, odnosno - da li se odgovori odnose i na tog muškarca.

Vlasnik i glavni urednik “Dana” ubijen je hicima iz automatskog oružja 27. maja 2004. godine, kada je izašao iz redakcije tog dnevnog lista.

Tužilaštvo i policija nisu utvrdili ko je i zbog čega pucao u Jovanovića.

Za učešće u ubistvu za sada je osuđen jedino Podgoričanin Damir Mandić, kome je Apelacioni sud u aprilu 2017. potvrdio presudu za saučesništvo i osudio ga na 19 godina zatvora.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.