Sankcionisana 84 vozača autobusa
Ilustracija

Akcija Uprave policije

Sankcionisana 84 vozača autobusa

Shodno planskim aktivnostima Uprave policije policijski službenici saobraćajne policije su kroz pojačanu kontrolu saobraćaja od 22. do 24. jula realizovali Operativnu akciju "Autobus".

Cilj akcije Uprave policije je bio pojačana kontrola vozača i vozila kojima se vrši javni prevoz putnika, sa posebnim akcentom na kontrolu autobusa. 

Tokom realizacije akcije kontrolisan je 331 vozač i autobus. 

Zbog počinjenih prekršaja, u skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobracaja na putevima, sankcionisano je 84 vozača. 

"Uprava policije će i u narednom periodu, kako kroz preventivne, tako i reperesivne aktivnosti i pojačane kontrole, nastojati da utiče na poštovanje zakona i ponašanje učesnika u saobraćaju, u cilju smanjenja broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama", najavili su u saopštenju 

Upozorili su vozače, da usljed povećanog priliva turista, pa i vozila u saobraćaju, strpljivom i pažljivom vožnjom, posebno ka primorskim turističkim centrima, doprinesu svojoj i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.