Novi sukob u Istražnom zatvoru: Pripadnici kavačkog klana polili vrelim uljem pripadnika škaljara?
Zatvor u Spužu

Novi sukob u Istražnom zatvoru: Pripadnici kavačkog klana polili vrelim uljem pripadnika škaljara?

U Istražnom zatvoru grupa pritvorenika, koja je nedavno polila uljem Janka Vukadinovića, ponovo je učinila isto, ali ovog puta R. K. – saznaje Pobjeda.

Kako je Pobjedi nezvanično saopšteno, napad se dogodio iz iste sobe, po sličnom scenariju. R. K. je izveden na šetnju i u trenutku kada je prolazio pored sobe u kojoj je smješteno pet osoba, koje se tretiraju kao kavčani, kroz otvor sobe, polili su ga vrelim uljem.

Rečeno je da R.K, koji je uhapšen zbog droge, nije zadobio teže povrede prilikom ovog napada.

Prtivorenik R. K. je blizak škaljarskom klanu, pa se sumnja da je to bio povod napada.

Prije dvadesetak dana ista grupa napala je pritvorenika Janka Vukadinovića. Polomili su otvor na vratima i polili ga vrelim uljem.

Vukadinović, koji je u policijskim evidencijama označen kao pripadnik škaljarskog klana, prolazio je pored sobe u kojoj borave kavčani i jedan od njih kroz otvor je prosuo ulje po njegovim nogama.

Njemu je ukazana pomoć, a jedan od pritvorenika, koji je, kako je to sam kazao, napao Vukadinovića, smješten je u samicu.

Vukadinović se takođe nalazi u pritvoru zbog šverca droge i učestvovanja u dvostrukom ubistvu u centru Podgorice kada su krajem marta 2018. Godine, u centru Podgorice, u lokalu "Forum“ likvidirani Miloš Šaković i slučajna žrtva Radivoje Jovanović. Kao direktni izvršilac označen je Marko Jovanović, dok su Janko i njegov brat Predrag, bili optuženi da su ubicu dovezli do centra grada i sačekali ga na određenoj lokaciji nakon izvršenja likvidacije.

U međuvremenu, Specijalno državno tužilaštvo protiv Vukadinovića prikupilo je nove dokaze za pripremanje likvidacije dvojice Beograđana u Tivtu, bliskih kavačkom klanu. Vukadinovića terete da je iz zidina spuškog zatvora organizovao likvidaciju Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i njegovog prijatelja Marka Miljkovića u januaru, u Tivtu.

Kao članovi kriminalne organizacije uhapšeni su Radovan Stanišić, Nikšićanin Mile Jovanović i Goran Marković.

Vukadinović je bio osuđen na dvije godine zatvora jer je aktivirao bombu ispred vrata tadašnjeg šefa barske policije Miloša Radulovića.

Napad eksplozivom na imovinu Radulovića dogodio se 23. decembra 2013. godine, u podgoričkom naselju Blok 6. U napadu nije bilo povrijeđenih, ali je pričinjena veća materijalna šteta.

U julu 2016. godine Jovan Jovanović iz Kotora nanio je teške povrede sugrađaninu Igoru Božoviću, kada ga je polio vrelim uljem iz šerpe.

Jovanović je slovio za člana škaljarske grupe, a Božović je označen kao visokopozicionirani član kavačkog klana.

Jovanović je zbog tog napada osuđen na godinu i mjesec zatvora.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.