Pavićević: Nevješta manipulacija u trapavoj izvedbi Koprivice i Radulovića izaziva samo podsmijeh
Aleksandar Ivanović, Foto: DPS

Pavićević: Nevješta manipulacija u trapavoj izvedbi Koprivice i Radulovića izaziva samo podsmijeh

Današnja sjednica Skupštine protekla je, između ostalog, u komičnoj diskusiji dva živopisna, gotovo karikaturalna lika kakvi su poslanik Demokratske Crne Gore Momčilo Koprivica i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović, kazao je Aleksandar Pavićević, član Izvršnog odbora DPS Crne Gore.

"Već po navici, lišeni dovoljno kapaciteta kako bi pokušaj manipulacije izveli vještije, na kraju su još jednom ispali smiješni - naročito kada su u pitanju optužbe o bivšoj vlasti i njenim “prijateljima”. Stoga ćemo javnost, a ne dvije imenovane pojave, izvijestiti o nekim od ključnih aktivnosti “prijatelja” iz Srpske napredne stranke u Crnoj Gori", poručio je Pavićević.

Zanimljivo je dodaje da su “prijatelji bivše vlasti” finansijski i logistički podržali dolazak aktuelne vlasti u Crnoj Gori.

Interesantno je i kako ističe to što su “prijatelji bivše vlasti” direktno učestvovali u izbornoj kampanji na lokalnom nivou - naravno, podržavajući liste sadašnje vlasti.

I onda je najzanimljivije, zapravo to što kako dodaje , to što upravo Demokrate sjede u sadašnjoj vlasti, koja ima podršku “prijatelja bivše vlasti”, i na državnom i na lokalnom nivou.

"Ne bismo Demokratama stajali na muku, ali upravo su oni ti koji sa ispostavom Srpske napredne stranke za Crnu Goru koaliraju i na nacionalnom nivou i u desetak opština", naglasio je Pavićević

Podsjetio je i Koprivicu i Radulovića da je baš njihov premijer bio nosilac liste "Za budućnost Crne Gore", koja je kako pojašnjava Ivanović finansirana direktno od strane Vučićevog režima. Ili će biti da je to Krivokapića i njegovu listu instalirao - bivši režim?

"Podsjetićemo ih i na to da su sve vrijeme ćutali - pa i onda kada su sa Vučićevih medija, tokom litija, saopštavane najbrutalnije laži o Crnoj Gori, a naši građani i zvaničnici ponižavani, kada su i neki ovdašnji mediji, servilni Beogradu, organizovali “lov na vještice”. Tek kada je to počelo da se dešava njihovom predsjedniku stranke - osjetili su se ugroženo", izričit je Pavićević

Dodaje da u DPS-u ništa ne znaju o narušavanju bratskih odnosa, zapravo su i zbunjeni tom konstatacijom - jer, "zar upravo Vučiću servilno sveštenstvo iz vrha SPC nije ujedinilo narod”?

"Koliko su crnogorski Srbi bili ugroženi za vrijeme prošle vlasti, neka Koprivica samo pogleda po onima koji su u aktuelnoj Vladi - na prstima se mogu prebrojati oni koji na aktuelne pozicije nijesu došli iz državne uprave i drugih institucija. Toliko o istrošenom narativu koji jedino još koriste amateri manipulatori iz Demokrata", naglasio je Ivanović.

Što se Vučićeve medijske hajke tiče dodaje da je njoj  i posljednji put bio izložen predsjednik države, ujedno i Demokratske partije socijalista, pa nisu kako ističe ni kukali ni širili teorije zavjere.

"Zato je i Radulović danas rekao sve time što je “zapazio” isključivo napade na Krivokapića i Bečića, a ne i na Đukanovića. Ne čudi. Jer, to je jedini ministar vanjskih poslova na svijetu koji više brine zbog građana koje u inostranstvu hapse zbog nacionalizma, nego onda kad se vlasti tuđe države iživljavaju nad poslanicom iz Skupštine", kazao je Ivanović.

Poručio je da se aktuelna vlast "mane "bivše vlasti kada dođe do problema zbog neprirodne koalicije u kojoj se našla.

"Niti smo mi insistirali da idete na noge Vučiću i njegovom patrijarhu zbog Temeljnog ugovora, niti smo urušavali sekularizam kako bismo ostvarili političke interese. To ste radili vi. Nijesmo mi pristali na saradnju sa crnogorskim ispostavama SNS-a. To ste uradili vi. Nas vaša pitanja i trivijalnosti kojima se bavite - ne zanimaju", zaključio je Ivanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.