Morska voda na kupalištima u Crnoj Gori dobrog kvaliteta, testirano 110 uzoraka
Ilustracija

Morsko dobro utvrdilo

Morska voda na kupalištima u Crnoj Gori dobrog kvaliteta, testirano 110 uzoraka

Rezultati analize kvaliteta morske vode za 110 lokacija, koju je Institut za biologiju mora sproveo u periodu od 20. do 22. jula ove godine, pokazali su da je na 85,5% lokacija morska voda bila odličnog kvaliteta, na 6,4% lokacija dobrog, dok je na 8,2% lokacija voda bila zadovoljavajućeg kvaliteta, saopšteno je iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore.

Kako su kazali, ovi rezultati potvrđuju da je morska voda na crnogorskim kupalištima dobrog kvaliteta, tj. da je sanitarno ispravna, te bezbjedna za kupanje i rekreaciju.

Iz JPMD dodaju da u opštini Ulcinj, od ukupno 18 lokacija na kojima se realizuje Program praćenja sanitarnog kvaliteta morske vode, voda je bila odličnog kvaliteta na njih 16, dok je na po jednom kupalištu bila dobrog i zadovoljavajućeg kvaliteta.

Od ukupno 15 lokacija u opštini Bar, na 11 lokacija voda je bila odličnog kvaliteta, dok je na po 2 kupališta bila dobrog i zadovoljavajućeg kvaliteta.

Kada je u pitanju opština Budva, Program se realizuje na 32 lokacije, te je u ovom mjerenju na njih 31 voda bila odličnog kvaliteta, a na jednom dobrog.

U Bokokotorskom zalivu, u opštini Tivat, na 8 lokacija voda je bila odličnog kvaliteta, dok je na jednom kupalištu bila dobrog kvaliteta.

Na području opštine Kotor od ukupno 15 lokacija, voda bila odličnog kvaliteta na njih 13, te zadovoljavajućeg na 2 lokacije.

U Herceg Novom uzorkovana je voda na ukupno 21 lokaciji, od čega je na njih 15 ona bila odličnog, na 2 dobrog, a na 4 zadovoljavajućeg kvaliteta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.