Izrael ponovo gađao Pojas Gaze
foto: agencije

Izrael ponovo gađao Pojas Gaze

Izrael je izvršio vazdušne napade na pozicije grupa u Pojasu Gaze, objavio je sinoć radio Savt al-Aksa.

Prema izvorima radio stanice, pucano je po pozicijama grupa koje su povezane sa jedinicama palestinskog otpora u blizini gradova Kan Junis i Gaza, a još nema informacija o žrtvama ili šteti, prenio je TASS. Palestinske grupe su uzvratile vatru ka izraelskim avionima, dodao je Savt al-Aksa, prenosi Avaz.

Ranije u nedjelju došlo je do incidenta, kada su zapaljivi baloni, podignuti iz Pojasa Gaze, izazvali najmanje tri požara u južnom Izraelu, javili su izraelski mediji.

Agencije ocjenjuju da se zbog novih slučajeva slanja zapaljivih balona povećala mogućnost ponovnih raketnih napada Izraela na Hamas.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.