Adžić: Izvještaj Stejt dipartmenta vjetar u leđa za borbu protiv korupcije i kriminala
Filip Adžić

Adžić: Izvještaj Stejt dipartmenta vjetar u leđa za borbu protiv korupcije i kriminala

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA Filip Adžić komentarisao je Izvještaj Stejt dipartmenta za Crnu Goru o globalnoj investicionoj klimi za 2021. godinu.

"Izvještaj američkog Stejt dipartmenta ocijenio je da naše pravosuđe ne odgovara na izazove sa kojima se suočavamo i potvrdio značaj izmjene Zakona o tužilaštvu, te dao vjetar u leđa daljoj borbi protiv korupcije i kriminala. Spinovi bivšeg režima srušili su se kao kula od karata i utišali galamu koju su proizvodili ne bi li izmakli suočavanje sa pravdom", istakao je potpredsjednik URE. 

Izvješaj je, napominje Adžić, prepoznao i značaj Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou kao važnu kariku u raskrinkavanju korupcionaškog sistema, koji je čedo bivšeg režima.

"Borba protiv korupcije ostaje prioritetan izazov za sveukupan razvoj Crne Gore, čime ćemo ujedno i poboljšati decenijski pogoršavanu investicionu klimu. Istovremeno, odlučna borba protiv korupcije i organizovanog kriminala dovešće do napretka u poglavlju 23 i članstva Crne Gore u EU, kao našeg ključnog spoljnopolitičkog cilja", zaključio je Adžić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.