Ko su kandidati za treću dozu vakcine?
Foto: Ilustracija

Ko su kandidati za treću dozu vakcine?

Glavni američki stručnjak za zarazne bolesti Entoni Fauči ocijenio je da bi vakcinisanim Amerikancima čiji je imuni sistem ugrožen mogla biti potrebna dodatna doza vakcine protiv kovida 19, javlja Rojters ukazujući da se Sjedinjene Države suočavaju sa rastom zaraženih delta varijantom koronavirusa.

Fauči je u intervjuu za CNN rekao da se radi o "pacijentima koji su imali transplantacije, koji su prošli hemoterapiju zbog karcinoma, koji imaju autoimune bolesti, koji su na imunoterapiji", rekavši da su to prvi kandidati za "eventualno treću revakcinaciju", koja će vjerovatno uslijediti.

On je naglasio da zdravstveni stručnjaci "aktivno razmatraju" razmatraju i da li ipak treba uvesti uputstva za nošenje maski i za Amerikance koji su vakcinisani.

Ukazujući na studije koje pokazuju da je možda došlo do pada imuniteta osoba koje su vakcinisane, Fauči je rekao kako američki zdravstveni zvaničnici analiziraju podatke kako bi odredili u kom trenutku će biti potrebna revakcinacija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.