Sjutra Dan žalosti na Kosovu zbog saobraćajne nesreće u Hrvatskoj
Foto:N1

Sjutra Dan žalosti na Kosovu zbog saobraćajne nesreće u Hrvatskoj

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani najavila je da je ponedjeljak, 26. jul, proglasila Danom žalosti, kako bi se odala počast građanima Kosova koji su poginuli u saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj u nedjelju, objavili su tamošnji mediji.

Kako je saopšteno iz kosovskog predsjedništva, ona je odlučila da prekine pojsetu Japanu i da se sjutra vrati na Kosovo.

Deset osoba je poginulo, a 44 je povrijeđeno, u nesreći koja se jutros dogodila nedaleko od Slavonskog Broda, kada je autobus sletio sa puta.

Riječ je o građanima iz dijaspore koji su se autobusom kompanije iz Đakovice, Deva Tours, uputili iz Frankfurta ka Prištini. Hrvatska policija i tužilaštvo otvorili su istragu, saopštili su da se o uzrocima slijetanja autobusa sa puta još uvijek ne može govoriti, ali su potvrdili da je vozač, koji je priznao da je „na trenutak zaspao“ za volanom, uhapšen.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.