Kosu koja vam ostane posle češljanja dodajte biljkama, evo zašto!
Ilustracija

Kosu koja vam ostane posle češljanja dodajte biljkama, evo zašto!

Uz biljke vaš dom sigurno izgleda mnogo ljepše i življe, pa nije čudo što teško možemo da zamislimo životni prostor koji nije ukrašen biljkama.

Isto je tako jasno da bez malo truda, biljke ne mogu izgledati predivno, a neke od njih neće ni preživjeti.

Ako vam nikako ne uspijeva da odgajite zdravu biljku – uzmite kosu koja vam ostane posle češljanja i dodajte je biljkama. Vjerovali ili ne, upravo će kosa pomoći biljkama da prežive, piše Ordinacija.hr.

Nutrijenti

Ako vam nikako ne uspijevaju biljke, za početak ih stavite na odgovarajuće mjesto, sunčano ili sjenovito u zavisnosti od vrste biljke.

Na žalost tu posao ne prestaje, jer se morate pobrinuti i da biljka prima dovoljno nutrijenata.

Njih možete pružiti tako i da biljku presadite, ali i da joj dodate nutrijente.

Kosa i biljke

Znamo da nakon četkanja uvijek ostane kose na četki ili češlju, a vjerovatno je i bacate kad očistite četku.

No, tu kosu bi trebalo da dodate vašim biljkama ako želite da duže žive.

Kosa djeluje kao đubrivo za biljke, a razlog je taj što sadrži nitrogen, koji je neophodan biljkama da bi preživjele. To vjerovatno niste očekivali.

Razumljivo je da svako želi da njegove biljke izgledaju najbolje, ali proces se ne odvija tako brzo.

Iskopajte malu rupu u zemlji i unutra stavite kosu s četke, a ta kosa ne bi trebalo da bude farbana nedavno, kako hemikalije ne bi dospjele u zemlju.

Međutim, priča ovde nije gotova, jer su potrebne oko dvije godine da se aktivne supstance iz kose otpuste, ali u ovom slučaju strpljenje se isplati.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.