Vozač uhapšen, na trenutak zaspao, problemi sa identifikacijom putnika iz kosovskog autobusa
Foto: I.G./Pixsell

Vozač uhapšen, na trenutak zaspao, problemi sa identifikacijom putnika iz kosovskog autobusa

Postoje određeni problemi u procesu identifikacije žrtava iz autobusa na sprat s Kosova koji je sletio sa autoputa kod Slavonskog Broda, jer poginuli nisu uz sebe imali dokumente, ali i zbog toga što su neka tijela u teškom stanju, saznaje N1 Zagreb od otpravnika poslova Prištine u Zagrebu. Vozač je uhapšen, rekao da je na trenutak zaspao.

Reporterka N1 javlja da se tokom popodneva u Slavonskom Brodu očekuje dolazak kosovskog premijera Aljbina Kurtija i hrvatskog premijera Andreja Plenkovića.

Zamjenik opštinskog državnog tužioca Slavko Pranjić obavio je uviđaj na mjestu nesreće, javlja Dnevnik.hr.

“Prema do sada utvrđenim činjenicama, radi se o slijetanju autobusa na travnatu bankinu. Autobus je saobraćao iz Frankfurta u Prištinu”, rekao je Pranjić.

On je naveo da je vozač autobusa u međuvremenu uhapšen i da se preduzimaju druge dokazne radnje za pokretanje krivičnog postupka. Dodao je da je vozač rekao da je na trenutak zaspao, ali da će to naknadno utvrđivati.

Podsjetimo, ranije su hrvatski zvaničnici saopštili da je u autobusu bilo 69 osoba, od kojih su dva vozača. Drugi vozač je među deset poginulih.

Među teško povrijeđenima je i jedno dijete, a ukupno je bilo 15 maloljetnika.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.