Srzentić: Ponosna sam što je u CG zaključeno prvo životno partnerstvo osoba istog pola
Tamara Srzentić

"Svaki čovjek ima pravo da živi svoj život u skladu sa svojim unutrašnjim osjećajem"

Srzentić: Ponosna sam što je u CG zaključeno prvo životno partnerstvo osoba istog pola

Danas je značajan dan za LGBTIQ zajednicu u Crnoj Gori i ponosna sam što je u našoj zemlji zaključeno prvo životno partnerstvo osoba istog pola, poručila je ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić.

"Prije 8 godina je u Kaliforniji sklopljen prvi istopolni brak između Kris Perry i Sandy Stier. Tada sam radila u administraciji države Kalifornije, a Kris je moja dugogodišnja prijateljica i saradnica. Znam koliko je to bio značajan dan za njih, a i veliki korak za Kaliforniju.

Danas je značajan dan za LGBTIQ zajednicu u Crnoj Gori i ponosna sam što je u našoj zemlji zaključeno prvo životno partnerstvo osoba istog pola. Raduje me što je primjena Zakona o životnom partnerstvu i zvanično počela i želim sreću i puno ljubavi partnerkama u zajedničkom životu", navela je Srzentić na Tviteru.

Istakla je da vjeruje da svaki čovjek ima pravo da živi svoj život u skladu sa svojim unutrašnjim osjećajem.

"A mi koji radimo u javnoj upravi treba da kreiramo javne politike i obezbijedimo njihovu primjenu na takav način da omogućimo da se svaki čovjek osjeća jednako poštovano i uvaženo. Iako je Zakon o životnom partnerstvu lica istog pola usvojen prije godinu dana, potrebno je uraditi još dosta toga kako bi se ispunili svi preduslovi za njegovu punu primjenu.LGBTIQ zajednica će u meni uvijek imati partnera i saveznika za sve aktivnosti koje doprinose poboljšanju kvaliteta života pripadnika ove zajednice, kao i unapređenju i zaštiti njihovih prava i sloboda", zaključila je Srzentić.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.