U Budvi sklopljen prvi istopolni brak
Ilustracija

U Budvi sklopljen prvi istopolni brak

U Budvi je sklopljen prvi istopolni brak. Riječ je o dvije mlade žene, koje su porijeklom sa Balkana, a žive i rade u inostranstvu.

"One su se obratile Sekretarijatu za lokalnu samoupravu odmah po stupanju na snagu Zakona o životnom partnerstvu lica istog pola, odnosno 15. jula 2021. godine. Naravno, mi smo kao opština preduzeli sve neophodne postupke kako bi se ovaj zakon i svi podzakonski akti u vezi sa istim mogli nesmetano primjenjivati”, kazala je Vijestima sekretarka za lokalnu samoupravu Milijana Vukotić Jelušić.

Prema njneim riječima obezbijedili su registar partnerstava, propisani izvod iz registra koji se uručuje partnerima odmah po zaključivanju partnerstva, kao i prisustvo odbornika u skladu sa pomenutim Zakonom.

“U toku same ceremonije, koja je upriličena u zgradi Opštine Budva, partnerima su predočena prava i obaveze u skladu sa Zakonom, a riječima Duška Radovića o ljubavi i zajedničkom životu je objašnjeno i ono što nije obuhvaćeno zakonom. Raduje nas da smo bili u prilici da prvi primjenimo Zakon o životnom partnerstvu i želimo sreću i puno ljubavi partnerkama u zajedničkom životu”, kazala je Vukotić Jelušić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.