Stravična nesreća kod Slavonskog broda, poginulo deset osoba, četrdeset povrijeđeno
Foto: Index.hr

Stravična nesreća kod Slavonskog broda, poginulo deset osoba, četrdeset povrijeđeno

Teška saobraćajna nesreća dogodila se jutros kod Slavonskog Broda, a u njoj je, prema najnovijim informacijama, poginulo 10 osoba.

Nekoliko desetina povrijeđeno.

Navodi se da je oko 06.20 sati, policija primila dojavu da se na autoputu A3, kod Slavonskog Broda, dogodila nesreća u kojoj je došlo do sletanja autobusa.

Prva policijska informacija govorila je o troje mrtvih, ali je onda broj mrtvih porastao na osam, da bi onda policija javila o 10 poginulih, prenio je Index.hr.

"Situacija je vrlo teška i još je veliki broj životno ugroženih putnika u autobusu", rekao je Damir Brezić, portparol brodsko-posavske policije.

Policija je ustanovila i da se ne radi o makedonskom, kako je ranije navedeno, nego o kosovskom autobusu.

"Tokom obavljanja uviđaja, policija je utvrdila da se radi o autobusu kosovskih registracijskih oznaka, i da je u nesreći, prema trenutno dostupnim informacijama, poginulo 10 osoba, dok je više desetina prevezeno na pružanje ljekarske pomoći u bolnicu u Slavonskom Brodu. Više informacija uputićemo po završetku uviđaja", objavila je policija

Iz Hrvatskog Auto-moto saveza su javili da je saobraćaj na tom dijelu autoputa prekinut i preusmjeren na obilazne pravce.

Direktor bolnice u Slavonskom Brodu dr Josip Samardžić izjavio je da je u bolnicu od jutros primljeno 45 osoba koje su nakon teške nesreće na autoputu kod Slavonskog Broda zatražile ljekarsku pomoć, a među njima je osam teško povrijeđenih.

U teškoj saobraćajnoj nesreći na autoputu kod Slavonskog broda, u kojoj je život izgubilo 10 osoba, povrijeđeno je 45 osobe, od kojih 15 teško, a među njima je i jedna djevojčica, izjavio je danas hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš.

On je nakon obilaska mjesta događaja i bolnice u Slavonskom Brodu u kojoj su zbrinuti povrijeđeni, rekao da je u nesreći učestvovalo 69 osoba, od kojih 67 putnika i dva vozača, prenosi Index.hr.

"U nesreći je bilo i maloletnika, jedna djevojčica je teže stradala", rekao je Beroš.

Hrvatska policija je jutros oko 06.20 sati primila dojavu da se na autoputu A3, kod Slavonskog Broda, dogodila nesreća u kojoj je došlo do sletanja autobusa.

Prva policijska informacija govorila je o troje mrtvih, ali je onda broj mrtvih porastao na osam, da bi na kraju policija saopštila da je poginulo 10 osoba.

Policija je ustanovila i da nije riječ o makedonskom, kako je ranije navedeno, nego o kosovskom autobusu.

"Bio sam na mnogim nesrećama, ali ova je stvarno teška i mislim da ulazi u red najtežih nesreća kojima sam ja svjedočio. Autobus je bio pun, ali ne mogu reći da li je među mrtvima ili povrijeđenima bilo i djece. Prema riječima putnika, u autobusu je bilo preko 60 osoba" kazao je načelnik saobraćajne policije policijske postaje Slavonski Brod Franjo Galić, prenio je “Jutarnji list”.

"Osim policije, na mjestu nesreće su i pripadnici vatrogasne službe a hitna pomoć je dolazila nekoliko puta jer je čak 30 osoba prebačeno u bolnicu. Zasad ne znamo koliko teško su te osobe povrijeđene", dodao je Galić.

Moguć uzrok nesreće umor vozača

Hrvatski šef civilne zaštite Damir Trut saopštio je da je u autobusu kosovskih tablica koji je sletio sa autoputa u Hrvatskoj bilo 67 putnika i dva vozača autobusa, i da su od posljedica povreda preminulo 10 osoba, prenosi Ekonomija onlajn.

"Na nesreću, devet putnika i vozač su preminuli“, rekao je Trut.

Dodao je da su u regionalnoj bolnici u Slavonskom Brodu zbrinute 44 osobe. "Osmoro ih je teško povrijeđeno, četvoro je operisano", rekao je Trut, dodajući da je u autobusu bilo i djece, prenosi Gazeta ekspres.

Nije mogao da potvrdi da li među stradalima ima djece.

Direktor regionalne bolnice dr. Josip Samardžić izjavio je da je u bolnicu nakon tragične nesreće primljeno 45 osoba kojima je ukazana medicinska pomoć, od kojih je osmoro sa teškim povredama.

Hrvatski portal 24sata.hr je prenio da je autobus kosovskih registarskih tablica prevozio putnike od Frankfurta do Prištine.

Pola sata prije nesreće su se odmarali u Bregani, gdje su se vozači promijenili i pretpostavlja se da je uzrok nesreće umor vozača.

Oglasio se i Plenković

"S velikom tugom primili smo vest o sletanju autobusa s puta kod Slavonskog Broda u kojem je život izgubilo 10 ljudi. U mislima smo s porodicama žrtava i vlastima i narodom, kojima izražavamo duboko saučešće i saosećanje. Nadamo se da će se povređeni putnici oporaviti.", napisao je premijer Hrvatske Andrej Plenković na Tviteru.

Kurti izjavio saučešće: Još ne znam detalje nesreće, Svečlja otputovao za Hrvatsku

Premijer Aljbin Kurti saopštio je da još uvek ne zna detalje tragične saobraćajne nesreće kosovskog autobusa, koja se dogodila jutros u Hrvatskoj i da je ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja otputovao za Hrvatsku.

"Sa dubokom tugom primili smo vijest o tragičnoj nesreći u Hrvatskoj. Iako još uvjek nemamo zvanične potvrde o detaljima, molimo se da ima što manje mrtvih i da se povrijeđeni oporave. Naš ministar unutrašnjih poslova otputovao je za Hrvatsku, a naš ambasador u Zagrebu već je krenuo na mjesto nesreće“, naveo je Kurti u objavi na Fejsbuku.

Poručio je da je u ovim teškim trenucima sa porodicama stradalih.

U jutarnjim časovima autobus kosovskih tablica na liniji iz Frankfurta sletio je sa autoputa kod Slavonskog Broda u Hrvatskoj. U teškoj saobraćajnoj nesreći poginulo je najmanje 10 putnika, a 45 je povrijeđenih.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.