Kotor: Popunjenost smještajnih kapaciteta na 92 odsto u odnosu na 2019.

Kotor: Popunjenost smještajnih kapaciteta na 92 odsto u odnosu na 2019.

Popunjenost smještajnih kapaciteta u Kotoru do danas je na 92 odsto iz 2019. godine, kazao je za agenciju Mediabiro direktor turističke organizacije Kotor Jovan Ristić.

U tom gradu prema posljednjem presjeku boravi 8 902 turista u svim smještajima od čega je 1 275 gostiju u hotelima, oko 80 u hostelima, 54 u kampovima a privatni smještaj bilježi lagani pad gdje je oko 7 490 turista.

Ristić kaže da je naviše gostiju iz regiona, iz bivše Jugoslavije. Veliki je broj gostiju iz Ukrajine i Kazahstana, zatim Njemačke, Velike Brijanije, Austrije a očekuju se i gosti iz Italije.

„Bilo bi više gostiju iz Rusije i Bjelorusije da nije situacija kakva jeste, bili bismo na nivou iz 2019. da su ostvarene sve najave“, kazao
je on.

Kotor4

Ristić kaže da su sve najave dobre i da bi bilo dobro da se aktivira avio saobraćaj sa Rusijom i Bjelorusijom. Očekuje se i uplovljavanja kruzera u određenom obimu kada se očekuju i izletnici.

„Vjerujem da postzenona može biti dobra i da će se produžiti“, kaže on.

Kada je riječ o manifestacijama, Ristić kaže da je bilo teško napraviti plan događaja.

„Nadamo se da ćemo planirane manifestacije održati u određenom obimu. Najavili smo za prvu polovinu avgusta Ljetnji Karneval, zatim 15. avgusta smo najavili manifestaciju “Svi na Crkvice“ i naravno Bokeljska noć koja se dešava zadnjeg vikenda u avgustu. Uz to imamo i mnoštvo manjih maifestacija lokalnog karaktera“, kazao je on.

Kotor2

Vlasnik hotela Forza Bojan Joketić zadovoljan je tokom sezone i naglasio da su smještajni kapaciteti u tom hotelu popunjeni i do 110 odsto te da se nekad traži i krevet više.

Najviše je, kaže, gostiju iz Ukrajine, Poljske, malo iz Mađarske i iz regiona.

Na early bookingu cijene su bile snižene i do 40 odsto u odnosu na 2019. a trenutno cijene su i veće nego 2019.

Najave su dobre, booking nije stao a hoteli se pune.

„Međutim strah me da li ćemo sve moći da ostvarimo zbog epidemioliške sitacije i poručujem svim građanima Crne Gore da se vakcinišu kako bismo
uspjeli da produžimo sezonu“, poručio je on.

I menadžerka rizorta Blue Kotor Bay Larisa Jovanović zadovoljna je ljetnjom turističkom sezonom.

„Sezona je u punom jeku i svi smo zadovoljni kako se odvija. Evidentno je da postoji veliki broj turista ove godine ali primjećujemo da oni nemaju toliku platežnu moć kao 2019. Što se tiče našeg hotela, mi smo stoprocentno popunjeni do septembra mjeseca. Sva ona tržišta na koja smo računali su „odradila dobro“  a najviše gostiju imamo sa istočnog tržišta“, kaže ona.

Što se tiče cjenovne politike, kaže da ove godine nijesu išli na snižavanje cijena u odnosu na prethodnu godinu već su ih blago i podigli.

„Mi se obraćamo određenoj ciljnoj grupi gostiju i znamo kolika je njihova platežna moć i svjesni smo koji je to novac koji su oni spremni da izdvoje“, objašnjava Jovanović.

Najave su, zaključuje, dobre i ukoliko sve bude ostalo na sadašnjem nivou smatra da nema bojazni za postsezonu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.