U Baru i Herceg Novom rasvijetljeno više krivičnih djela
Ilustracija

Uprava policije objavila

U Baru i Herceg Novom rasvijetljeno više krivičnih djela

Barska policija je, prethodnih dana podnijela tri krivične prijave za četiri krivična djela, a u Herceg Novom je procesiurano nekoliko osoba zbog imovinskih i krvih delikata, kao i nasilja u porodici.

"Policija je u Baru, na osnovu naredbe nadležnog sudije za istragu, izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi N.M. kojom prilikom je pronađena manja količina marihuane. Osumnjičeni je, po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", navodi se u saopštenju Uprave policije

Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teško djelo protiv bezbjednosti saobraćaja slobode je lišen Đ.H. (20) iz Sjeverne Makedonije. On je, kako se sumnja, na moru u Sutomoru upravljao skuterom i većeom brzinom udario u plovilo pedalinu kojim je upravljao I.I. koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede.

Službenici Centra bezbjednosti Bar juče podnijeli krivičnu prijavu protiv M.S. (36) iz Podgorice zbog sumnje da je izvršila dva krivična djela krađa. Ona je, kako se sumnja, iz kuće koristeći nepažnju vlasnika otuđila oko 210 eura, a drugu krađu izvršila takođe koristeći nepažnju vlasnika i otuđila novacu u iznosu od 700 eura.

Postupajući na rasvjetljavanju predmetnih djela policija je došla do sumnje da je M.S. na području Herceg Novog izvršila više krivičnih djela krađa i ona je sprovedena tužilaštvu u Herceg Novom na dalje postupanje.                            

U Herceg Novom rasvijetljeno ubistvo u pokušaju, radi se na obezbjeđivanju sigurnije sezone

 

Službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi su sprovedenim aktivnostima koji se odnose na bezbjednije odvijanje ljetnje turističke sezone u toku juna i jula 2021.godine  rasvijetlili šest imovinskih delikata čija materijalna vrijednost otuđenih stvari iznosi 4,000 eura, i za ova djela odgovaraće osam osoba.

"U odnosu na krvne delikte rasvijetljeno je ubistvo u pokušaju koje je izvršeno u junu upotrebom noža i tom prilikom lišeno slobode jedno lice, dok su za nasilnično ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda procesuirane dvije osobe", saopšteno je iz Uprave policije.

U ovom periodu je kako dodaju policija izvršila više pretresa na području Herceg Novog i pronađeno je vatreno oružje i municija kod dvije osobe protiv kojih su nadležnom tužilšatvu podnijete krivične prijave.

Takođe, hercegnovska policija je vršila kontrole ugostiteljskih objekata u cilju suzbijanja točenja alkohola maloljetnim licima.  Imajući u vidu pojačan priliv gosti  na svakodnevnom nivou planirane su i vršene aktivnosti u cilju suzbijanja prosjačenja.

U cilju održavanja stabilnog javnog reda i mira izvršena je kontrola i pregled većeg broja lica, vršene su mini blokade saobraćajnica i pregledi vozila kao i kontrole plovila na moru.

Službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi su zbog izvršenih pet krivičnih djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici  lišili slobode jedno lice a protiv četiri podnijeli krivčne prijave.  Zbog izvršenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici lišeno je slobode osam osoba.

"U sklopu aktivnosti koje su  sprovodili službenici ovog centra tokom navedenog perioda  podnešene su dvije krivične prijave u odnosu na zloupotrebu droga, pet prekršajnih prijva za zloupotrebu droga, za koje je procesuirano šest lica. Ovom prilikom pronađena je opojna droga marihuana, hašiš i sintetička droga", poručili su iz UP-a.

Sa stanovišta bezbjednosti saobraćaja iz Uprave policije navode da je tokom navedenog perioda zbog vožnje pod uticajem alkohola zatečeno 75 lica od čega je 25 lica lišeno slobode, dok je protiv 50 lica podnijeta prekršajna prijava u redovnom postupku .

Službenici Centra bezbjednosti će i u narednom periodu svoje aktivnosti nastaviti kontinuirano u cilju održavanja stabilnog javnog red i mira, otkrivanju i suzbijanju svih pojavnih oblika kriminaliteta, kako bi bezbjednosna situacija bila na zadovoljavajućem nivou na korist svih građana koji borave u ovom gradu.

                                                                                       

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.