Oana Kristina Popa posjetila i Poseban rezervat prirode “Tivatska Solila
Foto: Morsko dobro

Oana Kristina Popa posjetila i Poseban rezervat prirode “Tivatska Solila"

U okviru službene posjete Opštini Tivat ambasadorka EU u Crnoj Gori, Oana Kristina Popa, danas je posjetila i Poseban rezervat prirode “Tivatska Solila”.

Predstavnici Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom su tokom zajedničkog obilaska rezervata, predstavili kako specifičnosti biodiverziteta, tako i kulturno istorijski značaj ovog područja.

Tokom posjete, poseban akcenat je dat projektima i investicijama koje je Javno preduzeće realizovalo na području Solila u prethodnom periodu.

Pažnju prisutnih privukle su informacije o aktuelnim i završenim projektima Evropske unije koje je Javno preduzeće do sada uspješno realizovalo.

Posebno je predstavljen i aktuelni Interreg IPA CBC Hrvatska-Bosna i Hercegovina - Crna Gora projekat “ePATH” u okviru kojeg će Tivatska Solila dobiti novi info centar za posjetioce sa multimedijalnom opremom kao i opremu za posmatranje ptica.

Cilj ovog projekta je prekogranično povezivanje partnera i formiranje jedinatvene turističke ponude regiona. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.