Uhapšena osoba zbog zelenaštva i pištolja u ilegalnom posjedu
Ilustracija

Uhapšena osoba zbog zelenaštva i pištolja u ilegalnom posjedu

Pripadnici Centra bezbjednosti Podgorica su lišili slobode osobu osumnjičenu za krivično djelo zelenaštvo i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Policija je pretresom porodične kuće u Novom Selu opština Danilovgrad koji koristi osumnjičeni pronašla i oduzela pištolj marke „Crvena zastava“ kalibar 7,62mm, obrisanog serijskog broja, puščani metak, rokovnik sa evidencijama pozajmica datih na kamatu kao i u dvorištu kuće vozila marke „Dodge“ hercegnovskih registarskih oznaka i „Mercedes“ pljevaljskih registarskih oznaka", saopšteno je iz Uprave policije.

Takođe, od osumnjičenog je oduzet mobilni telefon koji je upućen na dodatna vještačenja.

"Sprovedene policijsko – tužilačke aktivnosti preduzete u prethodnom periodu ukazuju na sumnju da je  M.M. omogućio sebi pribavljanje nesrazmjerne imovinske koristi na način što je, u dužem vremenskom periodu, davao na zajam novac uz obavezu plaćanja mjesečne kamate za koju je kao zalog tj. sredstvo obezbjeđenja zahtijevao da mu se daju navedeni automobili", ističe se u saopštenju.

U narednom periodu nastaviće se inteziviran rad na otkrivanju i procesuiranju osoba koje se bave zelenaštvom.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.