Još jedno druženje na Veruši: Najmlađi pripadnici RE populacije izrazili želju da ponovo posjete kamp
Foto: Glavni grad Podgorica

Još jedno druženje na Veruši: Najmlađi pripadnici RE populacije izrazili želju da ponovo posjete kamp

Sekretarijat za socijalno staranje Glavnog grada Podgorica, organizovao je besplatan sedmodnevni boravak u dječjem odmaralištu na Veruši za 15 pripadnika RE zajednice sa područja kampa Konik.

U saopštenju Glavnog grada se navodi da su djeca imala priliku da budu u društvu svojih vršnjaka, odmaraju na svježem planinskom vazduhu, učestvuju u sportsko-rekreativnim igrama, maskenbalima i takmiče se u raznim kvizovima znanja.

"Osim sportsko – rekreativnih aktivnosti, djeca su prisustvovala radionicama "Prevencija bolesti zavisnosti“, "Uloga djece u prevenciji vršnjačkog nasilja“ i "Uticaj koronavirusa na djecu“ gdje su sa svojim vršnjacima razmjenjivali iskustva . Pomenure radionice u organizaciji su Kuće zdravlja Glavnog grada", dodaje se u saopštenju.

Činjenica kako ističu da djeca nijesu kandidati za vakcinaciju, te da se njihova zaštita u potpunosti zasniva na poštovanju mjera, mlade romkinje koje je Sekretarijat za socijalno staranje u saradnji sa NVO"ADRA“ obučio za rad na šivaćim mašinama, šile su maske po želji njihovih drugara.

"Svi učesnici i predavači složili su se da je ovo bilo lijepo i veoma korisno druženje, te iskazali želju da se ono, u što kraćen roku, ponovi", poručuje se u saopštenju Glavnog grada.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.