Krivokapić - Suga: Japan podržava ekonomske i socijalne reforme Crne Gore, kao i njen put ka članstvu u EU
Foto: Vlada CG

Krivokapić - Suga: Japan podržava ekonomske i socijalne reforme Crne Gore, kao i njen put ka članstvu u EU

Predsjednik Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić u okviru službene posjete Japanu, gdje je prisustvovao otvaranju Olimpijskih igara, danas se sastao sa premijerom Japana Jošihide Sugom.

Krivokapić je zahvalio na toploj dobrodošlici, izrazivši poštovanje prema organizatorima, koji su uspjeli da organizuju jedno ovakvo veliko takmičenje kao što su OI i u doba pandemije Covid-19.

"Japan je dokazao svoj karakter, čvrstinu, organizovanost i odlučnost kao i spremnost da uz visoki rizik i cijenu koju će platiti, da svoj puni doprinos da se održi jedna priredba koja svojom porukom i masovnošću prevazilazi okvire sporta i kulture i neprocjenjivo utiče na  međudržavno zajedništvo na globalnom nivou, koje je uvijek bitno, naročito u ovom pandemijskom trenutku", rekao je Krivokapić.

Krivokapić je zahvalio Japanu na pomoći i solidarnosti koju je pokazao tokom pandemije koronavirusa, istakavši da bi želio da dvije zemlje prodube saradnju u različitim oblastima, kao što su ekonomija, obrazovanje, nauka i tehnologija i infrastruktura.

Premijer Suga pozdravio je prvu posjetu premijera Krivokapića Japanu, poručivši da je Japan odlučan u namjeri da preduzme temeljne mjere za kontrolu infekcije i realizuje sigurne olimpijske i paraolimpijske igre u Tokiju. 

Premijer Suga poručio je da Japan podržava  ekonomske i socijalne reforme Crne Gore, kao i njen put ka članstvu u EU, naglasivši da bi želio da Japan i Crna Gora ojačaju odnose. On je izrazio očekivanja za učešće Crne Gore na Svjetskoj izložbi World Expo 2025 u Osaki.

Sastanku je prisustvovao i ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, koji je kao stipendista Vlade Japana studirao na Osaka i Saitama Univerzitetu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.