Milatović: U CG boravi 10 puta više turista nego lani
Ilustracija

"Samo poštovanjem mjera možemo doprinijeti da fantastična turistička sezona još duže traje"

Milatović: U CG boravi 10 puta više turista nego lani

Po najnovijim podacima Nacionalne turističke organizacije, u Crnoj Gori danas boravi 140.000 registrovanih turista, 10 puta više nego u istom periodu prošle godine, saopštio je na Tviteru ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

Najviše turista je u Budvi, 47.000, ili devet puta više nego u prošloj godini, dodao je on.

Slijedi Ulcinj sa 30.000, čak 12 puta više nego u prošloj godini!

"U Herceg Novom boravi oko 27,000 turista ili 9 puta više u odnosu na prošlu godinu, u Baru 15,000 (takodje 9 puta više), u Kotoru oko 9,000 (12 puta više) i u Tivtu oko 8,000 (9 puta više). Na Žabljak i Kolašin oko 600, tj 500, što je oko 5-6 puta više", poručio je Milatović na Tviteru.

“Ovo su izvanredni podaci, koji govore da je broj turista sada u CG na nivou od 83% iz istog perioda 2019. To je daleko iznad nivoa u uporednim zemljama poput Hrvatske koja je na 60%, Španije 45%, Italije 40% i Turske 30%”, kazao je Milatović.

Dodao je da je ovo rezultat svih napora koje je Vlada uložila prije svega u obezbjedjenju povoljne epidemiološke situacije i ekonomske podrške turističkoj privredi.

”Samo poštovanjem mjera i daljom vakcinacijom moramo doprinijeti da ovako izvanredna sezona traje što duže”, zaključio je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.