Budva i ovoga ljeta omiljena turistička destinacija: Strogo poštovanje mjera najbolja poruka turistima da je i dalje sigurna!
Ilustracija

48.000 gostiju, što je 83% u odnosu na isti period 2019. godine

Budva i ovoga ljeta omiljena turistička destinacija: Strogo poštovanje mjera najbolja poruka turistima da je i dalje sigurna!

Budva i ovoga ljeta dokazuje da je omiljena crnogorska turistička destinacija, saopšteno je iz Turističke organizacije Budva.

Prema poslednjim podacima Turističke organizacije opštine Budva u jednom od najstarijih gradova na Jadranu boravi oko 48.000 gostiju, što je 83% u odnosu na isti period 2019. godine. Od ukupnog broja oko 47.000 čine inostrani turisti.

U kolektivnom smještaju boravi 15.600 gostiju, što je čak 9% više u odnosu na 2019. godinu, dok u individualnom, tj. privatnom smještaju boravi više od 31.000 gostiju, odnosno 75% u odnosu na isti period od prije dvije godine.

Najbrojniji turisti smješteni u sobama i apartmanima budvanskih privatnih izdavalaca su iz Srbije, Rusije, Ukrajine, Bosne i Hercegovine i Makedonije, dok su u hotelima, osim pomenutih tržišta, u značajnom broju prisutni i gosti iz Izraela, Kazahstana, Francuske, Poljske, Turske, Njemačke i ostalih. 

"Pored tradicionalno dobrih posjetilaca, Budvu sve češće posjećuju i turisti iz drugih (dalekih) zemalja poput gostiju iz Australije, Azerbejdžana, Čilea, Egipta, Etiopije, Filipina, Japana, Kenije, Kolumbije, Maldiva, Meksika, Perua, Saudijske Arabije, Tajlanda, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Vijetnama, Zimbabvea.

Julski podaci su dobri pokazatelji i odlični preduslovi za nastavak pozitivnih trendova, o čemu govore i optimistične najave budvanskih hotelijera za avgust, ali i postsezonu, kada će cijene noćenja sa doručkom i dalje biti pristupačne i kretaće se od 30 eura u hotelima sa tri zvjezdice, pa do 75 i više eura u hotelima sa 5 zvjezdica", saopšteno je iz TO Budva.

Reagujući na poslednje epidemiološke mjere koje do 2. avgusta privremeno zabranjuju rad diskoteka i noćnih klubova na otvorenom i zatvorenom, iz Turističke organizacije opštine Budva ističu da zavidan broj turista koji ovih dana borave u tom gradu govori o prepoznatljivosti Budve kao najznačajnije turističke destinacije Crne Gore.

“Želimo da se pridružimo apelu relevantnih institucija o važnosti vakcinacije i poštovanju svih epidemioloških mjera, da bismo nakon 2. avgusta ponovo, pod određenim uslovima, stavili turistima na raspolaganje sve sadržaje po kojima je Budva prepoznata, a koji su prije svega interesantni mlađoj populaciji. Važno je da zajedno sa svim turističkim poslenicima našeg grada pošaljemo poruku brojnim turistima koji su i sada ovdje i koji namjeravaju da dođu, da je Budva i dalje sigurna destinacija i da nudi širok raspon svih sadržaja, prije svega uživanje u predivnom moru, obali i zaleđu, u odmoru koji nam je tako prijeko bio potreban.” – poručuju iz Turističke organizacije opštine Budva.

Svim turistima, kojima je PCR test potreban za povratak u matičnu zemlju, u budvanskom Domu zdravlja je obezbijeđeno besplatno testiranje, a protokolom Ministarstva zdravlja je predviđeno da se  gosti koji se (eventualno) razbole od virusa Covid-19 u Crnoj Gori, a zahtjevaju bolničko liječenje, mogu liječiti besplatno, tj. o trošku države.

Svi zainteresovani crnogorski državljani koji se još uvijek nisu vakcinisali, to mogu uraditi u prostorijama Crvenog krsta, u neposrednoj blizini Doma zdravlja, svakog radnog dana od 14 do 20 sati i vikendom od 8 do 14 sati.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.