Najavljeno podizanje optužnice Belivuku i njegovoj grupi idućeg petka
Veljko Belivuk

Najavljeno podizanje optužnice Belivuku i njegovoj grupi idućeg petka

Tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić najavio je danas da će optužnica protiv Veljka Belivuka i njegove grupe najvjerovatnije biti podignuta idućeg petka, jer je tužilaštvu potrebno još sedam ili osam dana da završi istragu.

On je, na konferenciji za novinare u Višem sudu, rekao da će to svakako biti u zakonskom roku.

Nenadić je rekao da se istraga vodi protiv 31 osobe, kao i da je od početka istrage bilo više proširenja, a da se te osobe terete za pet teških ubistava, trgovinu drogom i oružjem, jednu otmicu i jedno silovanje.

On je naglasio da su obezbijeđeni materijalni dokazi iz vještačenja kao i tragovi vezani za prostorije gdje se smatra da su žrtve ubijane.

Nenadić je rekao da je postojala velika međunarodna pomoć da bi se pribavili dokazi iz komunikacije Skaj platformom koju su koristili okrivljeni.

Novinarima su prikazane fotografije izmasakriranih žrtava na kojima se vide odsječene glave i tijela bez udova.

Prikazane su četiri žrtve, dok jedna nije jer roditelj ubijenog nije još mogao da vidi te slike.

Tužilac je naglasio da novinarima nije bilo dozvoljeno snimanje kako nešto od dokaza ne bi izašlo iz tužilaštva. Novinari nisu imali mogućnost da postave pitanja.

On je rekao da su dokazi bili dostupni tužilaštvu, okrivljenima, njihovim braniocima, oštećenima i njihovim punomoćnicima.

Prema njegovim riječima, međunarodne organizacije sa kojima se sarađuje u borbi protiv kriminala su procijenila da je ovo najveći predmet iz organizovanog kriminala u ovom trenutku u Evropi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.