Crnogorski sportisti prodefilovali Olimpijskim stadionom

Otvorene Olimpijske igre

Crnogorski sportisti prodefilovali Olimpijskim stadionom

Japanski car Naruhito i zvanično je otvorio Olimpijske igre a olimpijski plamen upalila je teniserka Naomi Osaka. Novi moto Olimpijskih igara - "Brže, više, jače - zajedno". Ceremonija svečanog otvaranja 32. ljetnjih Olimpijskih igara u Tokiju počela je uz vatromet.

E6gR76UcAE1iC4

Crnogorska delegacija prodefilovala je tokom ceremonije svečanog otvaranja 32. ljetnjih Olimpijskih igara u Tokiju na praznom Olimpijskom stadionu zbog korona-protokola.

Crnogorsku zastavu nosili su rukometašica Jovanka Radičević i vaterpolista Draško Brguljan.

Prodefilovalo je 33 naših sportista, koji će se nadmetati u sedam sportova, dva ekipna i pet pojedinačnih. 

230720211245OLIMPIJSKEIGRE2021OTVARANJEkomentarMOG02CH1frame238902

Screenshot/Tvcg

Crnu Goru predstavljaće rukometašice, vaterpolisti, jedriličar Milivoj Dukić, kao i atletičari Marija Vuković i Danijel Furtulu, plivači Anđela Antunović i Boško Radulović, džudistkinja Jovana Peković, te strijelac Jelena Pantović.  Danijel Furtulu, plivači Anđela Antunović i Boško Radulović, džudistkinja Jovana Peković, te strijelac Jelena Pantović. 

E6IIYuVoAgy4po

Svečano otvaranje 32. Olimpijskih igara počelo je danas ceremonijom na Olimpijskom stadionu u Tokiju.

Predsjednica Organizacionog komiteta Olimpijskih igara u Tokiju Seiko Hašimoto poželjela je dobrodošlicu svima u Japanu.

"Igre se konačno odražavaju danas. Nada je bila ta da budemo povezani jedni sa drugima. Cijeli svijet se susreo sa nevjerovatnim izazovom u vidu koronavirusa. Želim da izrazim poštovanje svim radnicima koji su doprinijeli da svijet prevaziđe ove poteškoće", rekla je Hašimoto, prenosi Rtcg.

E6m3cRVIAMmZWV

Olimpijski krugovi prečnika četiri metra, izrađeni od specijalnog drveta zasađenih za vrijeme Olimpijskih igara u Tokiju 1964

 

Na Igrama će učestvovati 206 reprezentacija.

Prema olimpijskoj tradiciji prvi su izlašli olimpijci Grčke, a poslednji tim domaćina.

Odata je počast svim ljudima koji su preminuli tokom pandemije koronavirusa, ali i izraelskim sportistima koji su ubijeni od strane terorista na Igrama u Minhenu 1972.

E6oDlmVgAIx2ZV

Ceremonija i samo takmičenje održavaju se bez prisustva publike zbog pandemije korona virusa.

Ceremonija je počela vatrometom iznad Olimpijskog stadiona.

Olimpijske igre u Tokiju trebalo je da budu održane prošlog ljeta, ali su odložene na godinu dana zbog pandemije korona virusa. Takmičenje će trajati do 8. avgusta.

Organizatori su najavili "skromniju i trezveniju" ceremoniju, za razliku od prethodnih, kako bi ostali u skladu sa zdravstvenom situacijom i smanjili rizik od zaraze.

Tokom takmičenja, odnosno do 22. avgusta, u Tokiju i okolnim prefekturama će na snazi biti vanredno stanje zbog pandemije.

Sportisti i ostali učesnici biće redovno testirani, njihovo kretanje biće ograničeno i moraće da se pridržavaju posebnih mjera, nakon što se svakodnevno u Olimpijskom selu prijave slučajevi zaraze.

Organizatori su zaprijetili diskvalifikacijom svakog sportiste koji se ne bude pridržavao pravila.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.