Borovinić-Bojović: Građanima će na raspolaganju biti više privatnih ustanova
Jelena Borovinić Bojović

Borovinić-Bojović: Građanima će na raspolaganju biti više privatnih ustanova

Suština Vladine odluke o mreži zdravstvenih ustanova je da će građanima, umjesto dosadašnjih nekoliko privatnih ustanova, biti na raspolaganju mnogo više njih, poručila je resorna ministarka Jelena Borovinić Bojović.

“Monopol se, na sreću države i građana – razbija. Ugovori sa privatnicima sklapaće se samo na osnovu javnog poziva. Najbolji će dobijati posao”, navela je Borovinić Bojović u izjavi dostavljenoj medijima.

Prijetnje su, kako navodi,  uzaludne ne mogu je uplašiti.

“Naprotiv, dodatno motivišu i dokazuju da smo na pravom putu da sačuvamo i javno zdravlje i javni zdravstveni sistem, naravno, u saradnji sa privatnicima koji ne traže veze, već su spremni da se takmiče na tržištu i da se izbore za svoje mjesto”, kazala je ministarka zdravlja.

Ona je objasnila da će građani, umjesto samo nekoliko, moći da biraju između više desetina privatnih ustanova kad javni zdravstveni sistem nije u prilici da reaguje u propisanom roku.

Cilj je, uvjerava, unapređenje javnog zdravstva i smanjenje listi čekanja, a ne njihovo vještačko gomilanje i stvaranje gužvi da bi javni zdravstveni sistem omalovažili, a predane i posvećenje ljekare i svo ostalo medicinsko osoblje predstavili kao nesposobne.

“Svim privatnicima, posebno onima koji do sada nijesu imali priliku, a koji rade po tržišnim pravilima, pružamo ruku da bismo zdravstveni sistem Crne Gore konačno podigli na viši nivo. Oni koji su do sad jedini bili povlašćeni imaju mogućnost da ostanu u sistemu – ako to žele”, rekla je Borovinić Bojović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.