Na Mašinskom fakultetu razmatrani modeli saradnje sa Univerzitetom u Pitsburgu
Foto: UCG

Na Mašinskom fakultetu razmatrani modeli saradnje sa Univerzitetom u Pitsburgu

Na Mašinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore danas su razmatrani modeli saradnje sa Univerzitetom u Pitsburgu, prilikom posjete vanrednog profesora ovog Univerziteta prof. dr Aleksandra Stevanovića (Svanson škola inženjeringa, odsjeka za civilni inženjering zaštite životne okoline), kao i direktora Laboratorije Pitsburgovog inteligentnog transportnog sistema.

Profesor Stevanović sastao se sa dekanom Mašinskog fakulteta prof. dr Igorom Vušanovićem, kao i sa rukovodiocem Centra za motore i vozila prof. dr Radojem Vujadinovićem i rukovodiocem studijskog programa Drumski saobraćaj doc. dr Milankom Damjanovićem.

“Akcenat saradnje je stavljen na usavršavanje mladih saradnika sa studijskog programa Drumski saobraćaja na Univerzitetu u Pitsburgu. Takođe je dogovoren i transfer znanja i iskustava kada je u pitanju modeliranje saobraćajnih tokova i primjena inteligentnih transportnih sistema u cilju rješavanja aktuelnih problema u regulaciji saobraćajnih tokova u gradovima na crnogorskom primorju i Podgorici, posebno u vrijeme turističke sezone”, kazao je dekan Vušanović.

Tokom posjete fakultetu organizovan je sastanak i sa Miroslavom Mašićem, vršiocem dužnosti generalnog direktora Direktorata za državne puteve u Ministarstvu kapitalnih investicija. Profesor Stevanović je iskazao spremnost za pomoć i podršku resornom ministarstvu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.