MUP: Zabranjeno nošenje oružja na javnom mjestu
MUP

MUP: Zabranjeno nošenje oružja na javnom mjestu

Oružje za koje je izdat oružni list za držanje oružja, koje je nabavljeno zbog lične bezbjednosti, zabranjeno je nositi, a vlasnik je dužan da ga čuva na propisan način, odgovorili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) za Dan, nakon što je predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević saopštio da od marta ne može da dobije procjenu bezbjednosti, koju je tražio od nadležnih državnih organa, prvenstveno Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB).

Tada je kazao i da će zbog toga da zatraži dozvolu za nošenje oružja od ministra unutrašnjih poslova i Uprave policije, naglasivši da „ako država ne osjeća potrebu da me zaštiti kao poslanika i predsjednika Odbora za bezbjednost, ja ću sam određivati granice.”

milanknezevic

Knežević

Iz MUP-a je Danu saopšteno da je Zakonom o oružju uređeno da za izdavanje odobrenja za nabavku oružja, stranka prilaže dokaze, da ima opravdan razlog za nabavku, to jest, potvrdu o osposobljenosti za pravilnu upotrebu oružja za ličnu bezbjednost; uvjerenje o položenom lovačkom ispitu odnosno sportske streljačke organizacije za lov i sport, kao i uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti.

“Za oružje koje je nabavljeno na osnovu odobrenja za nabavku oružja, izdaje se fizičkom licu: oružni list za držanje oružja za oružje za ličnu bezbjednost i oružni list za držanje i nošenje oružja za lovačko i sportsko oružje, a pravnom licu odobrenje za držanje oružja. Takođe, uređeno je da je zabranjeno nošenje oružja na javnom mjestu, osim radi korišćenja za lov i sport i radi obavljanja poslova fizičke zaštite, kao i da se isto čuva zaključano u metalnom ormaru, sefu ili sličnom spremištu ili na drugi bezbjedan način, da ne bi bilo dostupno neovlašćenom licu”, saopštili su iz MUP-a.

Iz Uprave policije (UP) je za Dan zvanično saopšteno da je Milan Knežević tražio procjenu bezbjednosti u martu, te da se o tom zahtjevu još uvijek postupa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.