Vlada Crne Gore

Vlada Crne Gore donijela Predlog zakona

"Zakonom ćemo štititi radnike u inostranstvu"

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici utvrdila Predlog zakona o zaštiti zaposlenih građana Crne Gore koji se upućuju na rad u inostranstvo.

U diskusiji je naglašeno da donošenje novog Zakona proizilazi iz potrebe za usklađivanjem sa novim Zakonom o radu, kao i za izdvajanjem određenog dijela odredbi koje se odnose na posredovanje u zapošljavanju građana Crne Gore kod inostranog poslodavca u novi Zakon o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti.

"Samim tim će se na sveobuhvatniji način urediti zaštita onih zaposlenih koji su upućeni da rade u inostranstvo, kao i po osnovu međunarodne, naučne, tehničke i prosvjetno kulturne saradnje, i nastavnika upućenih na rad u inostratnstvo radi dopunskog osnovnog obrazovanja djece građana Crne Gore, ali ne i da tamo zasnuju radni odnos na neodređeno vrijeme", navedeno je u saopštenju Vlade.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.