U ime Đukanovića

Veljović uručio orden Crnogorske zastave prvog stepena admiralu Branku Mamuli

Savjetnik Predsjednika Crne Gore za odbranu i bezbjednost Veselin Veljović, u ime predsjednika Mila Đukanovića, uručio je povodom 13. jula - Dana državnosti orden Crnogorske zastave prvog stepena admiralu Branku Mamuli.

U delegaciji sa Veljovićem bili su i predsjednik Saveza udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore Zuvdija Hodžić i generalni sekretar te organizacije Dragan Mitov Đurović.

Foto22

Foto: Press Služba predsjednika CG

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nedavno je uručio odlikovanja povodom 13. jula - Dana državnosti jednom broju istaknutih ličnosti za značajan doprinos u Narodonooslobodilačkoj borbi, kao i izgradnji i razvoju  Crne Gore, obnovi njene nezavisnosti i afirmaciji u raznim periodima.

Foto33

Foto: Press Služba predsjednika CG

Tom prilikom je, između ostalog, kazao: „Branko Mamula učesnik je Narodnooslobodilačkog rata od 1941. i nosilac Partizanske spomenice. Briljantnu karijeru započetu u Jugoslovenskoj ratnoj mornarici u kojoj je stekao čin admirala flote, zaokružio je obavljajući dužnost Načelnika Generalštaba JNA i ministra odbrane SFRJ. U Crnoj Gori, koja mu je postala druga domovina, živi nakon raspada bivše Jugoslavije, dajući nesebičan doprinos njenoj afirmaciji, razvoju i napretku. Ostao je dosljedan najboljim vrijednostima iz vremena antifašističke Narodnooslobodilačke borbe i socijalističke izgradnje Jugoslavije. Bezrezervno je integrisan u savremeno crnogorsko društvo, uz punu podršku ostvarenju strateških ciljeva savremene Crne Gore na unutrašnjem i spoljnopolitičkom planu.“

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.