Zarić: Jučerašnji protest ispred ministarstva prosvjete, parada neistina i kiča
Milan Zarić

Zarić: Jučerašnji protest ispred ministarstva prosvjete, parada neistina i kiča

"Jučerašnji protest ispred ministarstva Prosvjete, kulture, nauke i sporta je sjajan primjer jedne vanvremenske Biblijske istine koja kaže da ukoliko na vas bacaju drvlje i kamenje znajte da ste na putu istine. U prilog toj istini govori i farisejstvo i opskuritet organizatora parade," saopštio je Milan Zarić, predsjednik Odbora Prave Crne Gore u Herceg Novom.

Zarić je naveo kako je Vesna Bratić vrsni intelektualac i profesionalac u poslu kojim se bavi. I da se više puta od dolaska na funkciju pokazalo da Ministarka ne želi da pravi kompromise koji bi išli na štetu sektora koje vodi a u krajnjem i što je najvažnije mladih odnosno onih za čiju budućnost i kvalitet obrazovanja se bori.

"Više puta i u odnosu sa najbližim saradnicima je pokazala da nije bitna ni nacionalna odrednica ni vjersko opredeljenje već isključivo profesionalizam i odgovornost kakvu ta funkcija i zahtijeva," dodao je Zarić.

Takođe je zaključio kako je sa druge strane političko licemjerstvo dostiglo neslućene razmjere posebno ako se uzme u obzir da je isto ministarstvo svojevremeno vodio i Migo Stijepović u narodu poznat kao Migo koverta, koji je zajedno sa svojim naslednicima i prethodnicima Crnogorsko obrazovanje srozao na najniže grane.

"Izvjesni gospodin Vujović inače lice sa dosijeom i vrlo diskutabline prošlosti je našao za shodno da na današnjem protestu cijenjenu ministarku krajnje maliciozno i bestidno nazove i Đavoljim Šegrtom. No iako svjesni da je Ministarka sušta suprotnost svega što joj se spočitava i da je potpuno besmisleno ući u polemiku sa licemjernim satrapama bivšeg režima ipak zarad istine ne možemo a da ne pitamo gdje ste gospodo bili sve ove godine? Direktori su počinjali i završavali funkcije odlaskom u penziju, ministri su na namještenim tenderima dogovarali i kupovali školske autobuse, članska knjižica je bila uslov zaposlenja a nepismenost preporuka u obrazovnom sistemu. Da li ste zaista toliko ogrezli u konformizmu nedodirljivosti u koju vas je prethodni režim ušuškao da mislite da imate eksluzivno pravo na istinu i da je samo vaša istina jedina prava," saopštio je Zarić.

"Istina je duboka voda u kojoj se najčešće udave oni koji bez adekvatne opreme, u ovom slučaju činjenica, krenu da plivaju. Vesna Bratić je u našim očima, a svakako i u očima većinske javnosti, najbolji predstavnik Obrazovanja kog smo ikada imali, posebno ako se vodimo onom svetom mudrošću koja kaže da je obrazovan onaj koji ima obraza, a Vesna ga svakako ima i dok god je tako imaće našu punu podršku," zaključio je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.