Spriječen pokušaj ubistva predsjednika Madagaskara

Spriječen pokušaj ubistva predsjednika Madagaskara

Tužilaštvo Madagaskara objavilo je da je spriječen pokučaj ubistva predsjednika republike Andrija Raodželine, i uhapšeno više "stranih i domaćih" osoba.

Među uhapšenima u toj ostrvskoj državi kod istočne obale Afrike je dvoje francuskih državljana, saznaje agencija Frans pres iz diplomatskih izvora.

"Više stranih državljana i državljana Madagaskara privedeno je u utorak u okviru istrage o narušavanju bezbjednosti države", rekla je sinoć novinarima državna tužiteljka Bertin Razafijarivoni.

"Prema materijalnim dokazima kojima raspolažemo ti pojedinci su kovali plan za eliminaciju i neutralisanje raznih ličnosti iz Madagaksara, među kojima i šefa države", rekla je tužiteljka.

Ona je rekla da se u ovoj fazi istraga nastavlja i dala uvjeravanja da će afera biti potpuno rasvijetljena.

Za vrijeme praznika nezavisnosti Madagaskara, 26. juna, žandarmerija je već objavila da su spriječili pokušaj ubistva državnog sekretara zaduženog za žandarmeriju, generala Ričarda Ravalomanane, desne ruke predsjednika zemlje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.