Član grupe Belivuka izašao iz pritvora

Član grupe Belivuka izašao iz pritvora

Vuk Vučinić, koji je uhapšen pod sumnjom da je dio grupe Veljka Belivuka u utorak je pušten iz pritvora, potvrdio je za Danas njegov branilac advokat Vladimir Gajić.

Vučinić se sumnjiči da je dovezao Gorana Veličkovića u kuću u Ritopeku, gdje je, kako je u više navrata istakao MUP Srbije, mučen, a potom i ubijen.

Gajić naglašava da očekuje da u odnosu na njegovog klijenta bude obustavljena istraga uoči isteka roka za podizanje optužnice početkom avgusta.

„Treba imati u vidu da je ovo veoma težak predmet i da je Vučinić pod istragom zbog operativnih saznanja policije koja su bila takva da se može reći da pritvor nije bio određen bez ikakvih sumnji. Međutim, istraga je napredovala i njegova odbrana se ispostavila istinitom. Moram reći da je postupajući tužilac Mladen Ivanić postupio veoma profesionalno, jer je i inače dužnost tužioca da vodi računa o pravima okrivljenog, što je sada bio slučaj“, navodi Gajić za „Danas“.

Goran Veličković je, podsjetimo, jedna od tri žrtve koja je rješenjem o pokretanju istrage stavljena na teret grupi Veljka Belivuka.

Kako su u više navrata iznosili policijski zvaničnici, on je namamljen u kuću u Ritopeku u kojoj je mučen, a potom i ubijen.

Posmrtni ostaci žrtava, tvrdio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, su potom samljeveni u industrijskoj mašini za mljevenje mesa.

Vulin je u maju ove godine potvrdio da su DNK-a tragovi više žrtava pronađeni vještačenjem na mašini.

Grupa Veljka Belivuka nalazi se u pritvoru od februara i početkom avgusta ističe rok od šest mjeseci koliko mogu da budu u pritvoru.

To znači da Tužilaštvo za organizovani kriminal, koje vodi istragu protiv Belivuka i njegovih saradnika, ima još dvije nedjelje da podigne optužnicu protiv njih.

U suprotnom, oni su u zakonskoj obavezi da sve pritvorene članove grupe puste da se brane sa slobode.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.