MVP:Stekli se uslovi da se Jovanović vrati svojoj porodici

MVP:Stekli se uslovi da se Jovanović vrati svojoj porodici

U Osnovnom sudu u Prištini danas je okončan proces protiv Rista Jovanovića kome je izrečena kazna plaćanja novčane umjesto šest mjeseci zatvorske kazne, te udaljavanje i zabrana ulaska na period od pet godina na teritoriju Kosova.Ovim se stiču uslovi da se naš državljanin vrati svojoj porodici, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

 Uz predstavnike Ministarstva vanjskih poslova i Ambasade Crne Gore na Kosovu, ročištu je prisustvovala sestra Rista Jovanovića, Slavenka Perazić.

Ona je iskazala iskrenu zahvalnost Ministarstvu vanjskih poslova na čelu sa ministrom Đorđem Radulovićem i Vladi Crne Gore na velikom trudu koji je od prvog dana uložen u cilju zaštite prava njenog brata, kao i zbog činjenice da je Ministarstvo obezbijedilo njegov bezbjedan povratak u Crnu Goru.

"Bez obzira na kompleksne okolnosti i pokušaje da se ovaj slučaj zloupotrijebi i ispolitizuje, Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore i ovom prilikom, kao i svaki put do sada, uložilo je maksimalne napore u cilju pružanja pomoći crnogorskim građanima u zaštiti njihovih prava, bez obzira na njihovu nacionalnu, vjersku, političku ili bilo koju drugu pripadnost", ističu iz tog resora.

U narednom periodu, nastaviće se, poručuju, kontinuirano jačanje profesionalne i efikasne mreže diplomatsko-konzularnih predstavništava Crne Gore u inostranstvu, koja će imati kapacitete da odgovori svim zahtjevima i očekivanjima crnogorskih državljana, posebno kada je u pitanju rješavanje osjetljivih konzularnih slučajeva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.